Formula 1

F1-insinööriltä kovaa puhetta Valtteri Bottaksen asemasta: ”Hänen pitää parantaa – ja nopeasti”

Julkaistu:

Formula 1
Tunnettu entinen F1-insinööri Gary Anderson on pettynyt Valtteri Bottaksen suorituksiin hopeanuolella.
Eräs Autosportin lukija kysyi F1-asiantuntija Gary Andersonilta, pitäisikö Mercedeksen vaihtaa Valtteri Bottas tallin uuteen varakuljettajaan Esteban Oconiin jo ennen seuraavan kauden alkua.

– Täytyy myöntää, että jos olisin Mercedeksellä, sitä olisi vaikea olla tekemättä, Anderson sanoi Autosportin verkkosivuilla.

Tällä kaudella Bottas ei lopulta voittanut yhtään kilpailua. Hän menetti paljon pisteitä myös täysin ilman omaa syytään. Tallikaveri Lewis Hamilton saavutti 11 voittoa ja vei jälleen maailmanmestaruuden.

– Olen Bottaksen fani, mutta odotin häneltä paljon enemmän. Ensimmäinen vuosi (Mercedeksellä) oli ok, mutta silloinkin hänellä oli Hamiltoniin verrattuna liian monta huonoa viikonloppua. Tästä vuodesta tuli hänelle vielä huonompi, kun kaikki odottivat häneltä enemmän, britti-insinööri Anderson sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Uskon, että suurimmaksi osaksi se johtui siitä, että Hamilton löysi uuden vaihteen verrattuna heikentyneeseen Bottakseen, mutta oli syy mikä tahansa, Bottaksen olisi pitänyt pystyä parempiin suorituksiin.
Andersonin mielestä Bottaksen on pystyttävä parantamaan selvästi otteitaan heti ensi kauden alussa. Jos niin ei tapahdu, Mercedes saattaa hänen mielestään vaihtaa kuljettajaa jo kesken kauden.

– Jos hän aikoo pysyä Mercedeksellä, hänen pitää parantaa – ja nopeasti. Hänen on saatava joitakin erittäin hyviä tuloksia kauden 2019 ensimmäiseen Euroopan-kisaan mennessä tai muuten hänet syrjäytetään, Anderson sanoi.

Anderson, 67, on pitkän työuransa aikana suunnitellut F1-autoja useissa talleissa. Hän aloitti F1-työt jo vuonna 1973 Brabham-tallin mekaanikkona. Tällä vuosikymmenellä Anderson ei ole enää ollut minkään F1-tallin palkkalistoilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt