Formula 1

Kommentti: Michael Schumacherin pojasta voi tulla Kimi Räikkösen tallikaveri – mutta miten lahjakas hän on?

Julkaistu:

Kommentti
Michael Schumacherin poika Mick Schumacher nousee F1-sarjaan, mutta ei ole isänsä veroinen huippulahjakkuus, kirjoittaa Ilta-Sanomien moottoriurheilutoimittaja Janne Aittoniemi.
Ensin saapui Michael, sitten hänen veljensä Ralf. Seuraavaksi on Michaelin pojan Mickin vuoro.

Kaikkien tuntema sukunimi Schumacher palaa F1-sarjaan todennäköisesti vuonna 2020.

Mick Schumacher voitti tänä vuonna mestaruuden F3-luokan EM-sarjassa. Hän olisi halutessaan saanut jo ensi kaudelle F1-paikan ainakin Toro Rossolta, mutta päätti neuvonantajiensa Sabine Kehmin ja Peter Kaiserin kanssa, että kannattaa kilpailla vielä ainakin yksi kausi F2-sarjassa.

Se oli hyvä päätös. Loikkaus F3-tasolta F1-sarjaan olisi ollut ihan tarpeetonta riskinottoa. Ensi vuonna nuori saksalainen pääsee kuitenkin todennäköisesti jo testaamaan jotakin F1-autoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jos Mick Schumacher tekee sopimuksen Ferrarin kanssa, niin kuin nyt vahvasti huhuillaan, hänen ensimmäinen F1-tallinsa on todennäköisesti jompikumpi Ferrarin asiakastalleista eli Sauber tai Haas.

On jopa ihan mahdollista, että hyvin sujuneen F2-kauden jälkeen Mick Schumacher aloittaa F1-uransa Kimi Räikkösen tallikaverina Sauberilla kaudella 2020 – varsinkin, jos Antonio Giovinazzi alittaa odotukset sveitsiläistallin toisella autolla ensi vuonna.

Kartingradoilla Mick Schumacher ajoi selvästi parhaan kautensa vuonna 2014, jolloin hän saavutti MM- ja EM-hopeaa ja oli toinen myös Saksan mestaruussarjassa. Aiemmin hän ei ollut yltänyt missään kartingsarjassa kolmatta sijaa ylemmäs.

F4- ja F3-tasolla Mick Schumacher ei ajanut kovin hyvin ensimmäisellä kaudellaan. Kun Schumacher nousi Saksan F4 -sarjaan vuonna 2015, hän voitti 22 kilpailusta vain yhden ja sijoittui sarjassa kymmenenneksi.

Seuraava kausi sujui selvästi paremmin. Silloin Schumacher saavutti Saksan ja Italian F4-sarjoissa yhteensä kymmenen voittoa.

Tulokaskaudellaan formula kolmosten EM-sarjassa Schumacher pääsi 30 kilpailussa ainoastaan kerran palkintopallille. Hän jäi sarjassa 12:nneksi.

Tänä vuonna Mick Schumacher nousi mestariksi voitettuaan loppukaudella kahdeksan kilpailua. Alkukaudella hän jäi ilman voittoja.

Mick Schumacheria vastaan taistellut Red Bullin suojatti Dan Ticktum laukoi syksyllä, ettei voi voittaa F3-mestaruutta, koska hänen nimensä ei ole Schumacher.

Brittikuljettaja vihjaili, että hänen mielestään Mick Schumacheria suosittiin jollakin tavalla. Ticktum ihmetteli, miksi Prema-tallin kolme muuta kuljettajaa alkoivat yhtäkkiä hävitä selvästi tallikavereilleen Schumacherille ja Robert Shwartzmanille.

Mick Schumacher on jo varsin hyvä kuljettaja, mutta tähän mennessä saatujen näyttöjen perusteella häntä ei voi pitää samanlaisena huippulahjakkuutena kuin isäänsä tai vaikkapa Max Verstappenia.

Vakavasta aivovammasta kärsivän F1-legendan poika täyttää maaliskuussa vasta 20 vuotta. Hän voi tietenkin vielä kehittyä kuljettajana hyvinkin paljon.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt