Formula 1

Bild-lehti: ”Ilmiselvästi juopunut Kimi” – Räikkösen iloinen gaalaesiintyminen herätti hilpeyttä kansainvälisessä mediassa

Julkaistu:

F1
Urheilua seuraava maailma kohisee Kimi Räikkösen käytöksestä Kansainvälisen Autoliiton FIA:n palkintogaalassa.
Suomen F1-tähti Kimi Räikkönen nousi Pietarissa perjantaina pidetyn gaalan ykköspuheenaiheeksi, vaikka hän kävi vain pokkaamassa MM-sarjan kolmossijasta tulleen palkinnon.

Lempinimellä Jäämies tunnettu Räikkönen näytti gaalassa itsestään julkisuudessa harvoin nähdyn puolen: iloisen ja jopa riehakkaan seuramiehen.

Hänen yllättävästä esiintymisestään uutisoitiin laajalti ympäri maailman.

– Kimi Räikkönen oli kännissä formula 1 -gaalassa! sveitsiläinen Blick otsikoi juttunsa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Räikkönen asuu perheineen Sveitsissä ja hän ajaa kaksi seuraavaa kautta sveitsiläisessä Sauber-tallissa, joten Räikkönen on erittäin seurattu urheilija maassa.

Blick suhtautui hänen käytökseensä huvittuneesti ja sanoi Räikkösen olleen gaalan parasta viihdettä. Lehti kuitenkin muistutti:

– Räikkönen ja alkoholi eivät aina ole hauska yhdistelmä, kuten Kimin elämänkerrassa kirjoitetaan. Esimerkiksi vuonna 2012 hän oli 16 päivää putkeen humalassa kisojen välissä.

Räikkösen pitkäaikaisen tallin Ferrarin kotimaassa Italiassa kirjoitettiin myös Pietarin tapahtumista. Maan suurin urheilulehti, perinteinen La Gazzetta dello Sport julkaisi nettisivuillaan videon Räikkösen vauhdikkaasta lavaesiintymisestä toisen Ferrari-kuskin Sebastian Vettelin kanssa. Saatesanoiksi lehti kirjoitti:

– Kimi Räikkönen saapui lavalle hyvin ”iloisena” ja valmiina vitsailemaan (ehkäpä useamman illallisella nautitun samppanjalasillisen ansiosta).

Myös hollantilainen moottoriurheilusivusto RTLGP julkaisi videon Räikkösen lavaesiintymisestä ja kirjoitti Twitterissä nauruemojin höystettynä: ”Kimi Räikkösellä on hauskaa FIA:n gaalassa. #kippis”. Twiitin ja videon näet alta.
Englanninkielinen moottoriurheilusivusto Motorsport.com kirjoitti Räikkösen olleen FIA:n gaalan tähti. Sivusto huomautti, että sosiaalisessa mediassa huomio gaalassa kiinnittyi Räikkösen juhlatuuleen.

Sivusto julkaisi koosteen illan twiiteistä, muun muassa kuvan Räikkösestä halaamassa halvaantunutta naiskuskia Nathalie McGloinia. Twiitin näet alta.
F1-hullun Saksan suurin lehti Bild kirjoitti ”Räikkösen jurri-esiintymisestä”. Lehti kirjoitti Vettelin ällistyksestä, kun Räikkönen halaili häntä lavalla. Bild ei kuitenkaan tuominnut Räikköstä vaan muistutti:

– Ilmiselvästi juopunut Kimi Räikkönen oli FIA:n kaudenpäätösgaalan parasta viihdettä.

Bild oli myös upottanut juttuunsa twiitin Räikkösen oikoteistä gaalan aikana. Sen näet alta.
Menestyskirjan Tuntematon Kimi Räikkönen kirjoittanut Kari Hotakainen kommentoi hiljattain Ilta-Sanomille Räikkösen huomiota herättänyttä gaalaesiintymistä. Hotakaisen mukaan Räikkönen oli gaalassa oma itsensä.

– Jos tästä kuvasta otetaan pois alkoholi, niin juuri tuollaisen Kimin opin tuntemaan. Hän on hyvin iloinen ja veijarimainen ilman alkoholiakin. Kirjaprosessin aikana emme ottaneet tippaakaan alkoholia, Hotakainen sanoi.

Lisää Hotakaisen kommentteja asiasta voit lukea tästä jutusta:
Kimi Räikkönen ilahdutti häntä gaalan jälkeen odottaneita F1-faneja Pietarin yössä. Siitä voit lukea lisää tästä jutusta:
Muutettu otsikkoa kello 11.45.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt