Formula 1

Arvovaltainen brittimedia arvioi F1-kauden kohokohdat ja pettymykset – suomalaiskuljettajista julkaistiin karua tekstiä

Julkaistu:

F1
BBC perkasi päättynyttä F1-kautta.
Britannian yleisradioyhtiö BBC arvioi nettisivuillaan F1-kautta 2018.

BBC hehkuttaa aiheestakin Mercedes-Benzin F1-tallin brittikuljettajaa Lewis Hamiltonia, mutta suomalaiskuljettajat Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen eivät kehuja saa.

Hamilton voitti päättyneellä F1-kaudella uransa viidennen maailmanmestaruuden. Hän vakuutti nopeudellaan ja henkisellä kantillaan.

Kimi Räikkönen oli Ferrarillaan MM-sarjan kolmas. Suomalaistähti nappasi tukun palkintosijoja, otti yhden osakilpailuvoiton ja ajoi parhaan kautensa miesmuistiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Silti BBC nosti arvioissaan koko F1-vuoden parhaaksi päätökseksi sen, että Ferrari otti ensi kaudeksi Räikkösen tilalle Charles Leclercin.

BBC:n mielestä Leclerc oli sensaatiomainen. BBC arvioi, että Leclerc murskasi tallitoverinsa Marcus Ericssonin. Lisäksi arviossa todetaan, että Leclerc teki muutaman virheen, mutta sai silti ylistystä F1-sarjan kärkikuljettajilta.

BBC odottaa vesi kielellä Leclercin ja Sebastian Vettelin sisäistä taistelua Ferrarilla ensi kaudella.

Koko kauden suurin pettymys oli BBC:n mielestä Hamiltonin Mercedes-tallitoveri Valtteri Bottas.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bottas jäi MM-sarjassa viidenneksi eikä voittanut kauden aikana yhtään kilpailua. Se ei ole kovin hyvä saavutus samanlaisella autolla, jolla voitettiin maailmanmestaruus.

BBC myöntää, että Bottaksen kauteen kuului myös suoranaista epäonnea, mutta nimeäminen kauden pahimmaksi pettymykseksi kielii karusti suomalaispilotin mollivoittoisesta sesongista.

BBC:n mukaan Bottas aloittaa ensi kauden erittäin suurien paineiden alaisena. Tekstissä mainitaan, että muun muassa Esteban Ocon kärkkyy Bottaksen paikkaa kaudeksi 2020.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt