Kimi Räikköseltä kovaa puhetta Venäjällä – ”On kaikki mitä tarvitaan” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikköseltä kovaa puhetta Venäjällä – ”On kaikki mitä tarvitaan”

Kimi Räikkönen puhui toimittajille perjantaina Pietarissa, jonne hän on matkustanut FIA:n palkintogaalan takia.

Julkaistu: 7.12.2018 17:12

Kimi Räikkönen uskoo saavansa Sauberilta erittäin hyvän auton seuraavalle F1-kaudelle.

Tämän kauden F1-sarjassa kolmanneksi sijoittunut Kimi Räikkönen puhui toimittajille perjantaina Pietarissa ennen Kansainvälisen autoliiton FIA:n palkintogaalaa.

Räikköseltä kysyttiin jälleen, millaisin odotuksin hän palaa Sauberille.

– Olen innoissani. Tilanne on erilainen kuin silloin, kun olin siinä tallissa aiemmin.

– Siellä on nyt paljon eri ihmisiä, ja heillä on kaikki tarvittavat työkalut. Heillä on loistava tuulitunneli ja kaikki mitä tarvitaan erinomaisen auton rakentamiseen. On myös Ferrarin moottori, joten tiedämme mitä tulemme saamaan.

– En näe mitään syytä, miksi emme pystyisi tekemään hyvää työtä. Katsotaan sitten ensi vuonna, Räikkönen sanoi Autosportin mukaan.

”Odotin suurempaa eroa”

Räikkönen pääsi kokeilemaan Sauberin tämänvuotista autoa viime viikolla Pirellin rengastesteissä Abu Dhabissa. Hänen mielestään Sauber ei eronnut merkittävästi tämän kauden Ferrarista.

– Minulle oli tärkeää päästä ajamaan sitä autoa ja nähdä, onko siinä jotain mitä pitäisi korjata. Se oli eri auto ja näytti vähän erilaiselta, mutta fiilis ajamisessa ei ollut kovin erilainen. Odotin suurempaa eroa.

– Testasimme vain renkaita. Emme tehneet mitään säätötöitä. Ensimmäisenä kokemuksena se oli ok, Räikkönen kertoi testipäivästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?