Formula 1

Entinen F1-pomo ei olisi luopunut Kimi Räikkösestä – ”Olisin pitänyt hänet Ferrarilla”

Julkaistu:

Formula 1
Bernie Ecclestone otti kantaa Ferrarin päätökseen olla tekemättä uutta sopimusta Kimi Räikkösen kanssa.
Entisen F1-pomon Bernie Ecclestonen mielestä Ferrarin olisi kannattanut yhä jatkaa kuljettajakaksikolla Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen.

Ferrari päätti nostaa nuoren monacolaisen Charles Leclercin toiseksi kisakuljettajaksi. Räikkönen palaa kaksivuotisella sopimuksella Sauberille.

– On sääli, että Kimi joutuu ottamaan askeleen taaksepäin. Olisin pitänyt hänet Ferrarilla, Ecclestone sanoi La Gazzetta dello Sportin haastattelussa.

Ecclestone odotti, että Ferrari pystyisi palaamaan mestariksi tällä kaudella. Niin ei käynyt.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sebastian teki virheitä ja talli teki virheitä. Se oli ongelma.

Ecclestonen mielestä Vettel viihtyi selvästi paremmin Red Bullilla, josta hän loikkasi Ferrarille kauden 2014 jälkeen.

– Seb tottui siihen, että häntä rakastettiin Red Bullilla. Hän puhui silloin kaikkien kanssa ja tunsi olonsa mukavaksi siinä tallissa. Ferrarilla ei ole ollut sellaista.

– Seb on näyttänyt olevan hyvin herkkä luonteeltaan. Se on erikoista saksalaiselle. Hänen täytyisi olla vahvempi henkisesti ja suhtautua asioihin suuremmalla tyyneydellä. Hän on vähän eksyksissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
– Michael (Schumacher) ajoi aikoinaan Ferrarin ulos kriisistä. Hän oli johtaja. Vettel ei ole samanlainen, Ecclestone vertaili.

Ecclestone uskoo, että Ferrari olisi voittanut tänä vuonna mestaruuden, jos italialaistallin ylipäällikkö Sergio Marchionne ei olisi menehtynyt yllättäen viime heinäkuussa.

– Uskon todella niin. Hän oli mies, joka innoitti muita ja sai kunnioitusta. Hänen läsnäolonsa olisi antanut kaikille enemmän luottamusta tavoitteen saavuttamiseksi.

Lokakuussa jo 88 vuotta täyttänyt Ecclestone vähentäisi F1-kisojen määrää.

– Jo 20 GP:tä on liian paljon. Ihanteellinen määrä olisi 15 tai 16 kilpailua kaudessa. Voitaisiin poistaa ne kisat, jotka eivät ole kaupallisesti elinkelpoisia, Ecclestone sanoi italialaislehdelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt