Kuljettajalegenda pääsi ajamaan F1-autoa, hämmentyi kokemastaan: ”Näkö menee sumeaksi”

Julkaistu:

Formula 1
Nascar-tähti Jimmie Johnson ällistyi F1-ajokin ominaisuuksista.
Seitsemän kertaa Nascar-sarjan mestaruuden voittanut Jimmie Johnson pääsi maanantaina koettamaan F1-autoa Bahrainissa.

Tapaus oli osa mainostempausta, jossa F1-sarjan hiljattain jättänyt Fernando Alonso ajoi puolestaan Nascar-autoa.

Johnson, 43, on kokenut rattimies, mutta F1-auton ajaminen sai hänet ällistymään.

– Jarrutuspaikka on F1:ssä niin myöhään, että se on ihan hullua. G-voimat jarrutuksessa ovat niin vahvat, että katseesta katoaa tarkkuus ja näkö menee sumeaksi. Siitä tulee epätodellinen tunne, Johnson herkutteli Twitterissä.

Johnsonin käyttämä F1-ajokki ei ollut uusinta uutta, sillä hän ajoi vuoden 2013 McLarenia. Autossa on Mercedes-Benzin V8-moottori.

Johnsonin parhaaksi kierrosajaksi ilmoitettiin 1.40,462. Kaksinkertaisen F1-maailmanmestarin Alonson kerrottiin ajaneen aiemmin samalla autolla kierrosajakseen 1.40,204, joten Johnsonin suoritusta voi pitää julkisuuteen annettujen tietojen perusteella vähintäänkin onnistuneena.


Alonso sanoi Autosport-lehdelle olevansa erittäin vaikuttunut Johnsonin ajamisesta.

– Hän höyläsi aikaansa kierros kierrokselta. Hän ymmärsi hyvin renkaiden käyttäytymistä ja löysi pidon rajat, kun alla olivat uudet renkaat, Alonso kertoi.

Alonsolle Nascar-autolla ajaminen oli kulttuurishokki. Nascar-sarjan ajokki on teknisesti paljon alkeellisempi kuin F1-auto.

– Auto oli erittäin voimakas sen tarjoamaan pitoon nähden. Ehkä toisten autojen seassa ajaessa tilanne voi olla toinen, mutta ainakin yksin radalla ajattaessa tällä autolla oli tosi hauskaa, Alonso selvitti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt