Formula 1

F1-sarjan pomo haukkui Valtteri Bottaksen – ”Hän vaikutti olevan poissa tolaltaan”

Julkaistu:

formula 1
Ross Brawnin mielestä Valtteri Bottas oli Mercedesin ainoa heikko lenkki.
Päättynyt F1-kausi oli suuri menestys Mercedesin tallille. Lewis Hamilton voitti kuljettajien maailmanmestaruuden näytöstyyliin. Lisäksi talli voitti valmistajien mestaruuden.

Valtteri Bottaksen kausi sen sijaan oli pettymys. 247 pistettä ja viides sija kuljettajien MM-tilastossa oli vaatimaton suoritus maailmanmestariautolla.

F1-legenda Ross Brawn liittyi Bottasta kritisoineiden joukkoon keskiviikkona. Nykyisin F1-sarjan johtotehtävissä toimiva Brawn muistetaan avainroolistaan Benettonin, Ferrarin, Brawn GP:n sekä Mercedesin mestariautojen luomisessa.

– Mercedesin kauden ainoa kauneusvirhe, sikäli kun tällaisella menestyskaudella voi sellaista olla, oli Valtteri Bottas ja hänen suorituksensa. Hänellä oli vaikea kausi ja paljon huonoa onnea, Brawn sanoi crash.net-verkkosivun mukaan.


Bottas ei voittanut huippuautolla yhtään kilpailua koko kaudella. Hän ylsi palkintokorokkeelle kahdeksan kertaa, selvästi vähemmän kuin hänen edelleen sijoittuneet Hamilton, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen ja Max Verstappen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bottas oli kahdesti voitossa kiinni. Hän joutui keskeyttämään Bakun GP:n loppuhetkillä rengasrikon vuoksi. Venäjän GP:ssä hän luovutti voiton Hamiltonille tallimääräyksellä.

– Valtterilla oli tilaisuuksia kisavoittoihin, mutta joko Bakun kaltaisen epäonnen tai ymmärrettävien tallimääräysten vuoksi hän ei onnistunut.

– Kaiken tämän seurauksena hän vaikutti olevan poissa tolaltaan kauden lopussa.
Tallit, joita Brawn on johtanut tai joissa hän on ollut johtavassa roolissa, ovat voittaneet kahdeksan kuljettajien ja yhtä monta valmistajien maailmanmestaruutta. Erityisesti hänen yhteistyönsä Michael Schumacherin kanssa oli hedelmällistä, sillä saksalaiskuljettaja voitti kaikki seitsemän mestaruuttaan Brawnin kanssa.

Mercedes on voittanut kaikki kuljettajien ja valmistajien MM-tittelit vuodesta 2014 eteenpäin.

– On helppo laiskistua kun menestyy noin hyvin noin pitkään. Veltostuminen on lähes vääjäämätöntä, mutta sen voi välttää nostamalla vaatimustasoa koko ajan. Vain Ferrari voitti enemmän Schumacherin aikakaudella. Oli kunnia olla mukana tallissa silloin.

Brawn kertoi, että Ferrarilla oltiin tuolloin hyvin tietoisia siitä, ettei edellisen kauden menestys tarkoittanut uuden kauden alkaessa mitään.

– (Mercedeksen tallipäällikkö) Toto Wolff on onnistunut luomaan samanlaisen kulttuurin. He eivät joutuneet paniikkiin, vaikka Ferrarin lyöminen oli vaikeaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt