Uusi tallikaveri jäi selvästi Räikkösen ajasta – Leclerc nopein F1-testeissä

Julkaistu:

Formula 1
Antonio Giovinazzi ei yltänyt Sauberilla Kimi Räikkösen päivää aiemmin ajamaan aikaan kauden viimeisenä testipäivänä Abu Dhabissa.
Kimi Räikkönen ei ajanut Pirellin rengastesteissä enää keskiviikkona. Sauberia ajoi suomalaiskuljettajan ensi kauden tallikaveri Antonio Giovinazzi.

Italialainen jäi Yas Marinan radalla yli puolen sekunnin päähän Räikkösen tiistaina ajamasta kierrosajasta. Sauberiin iski jälleen tekninen vika, ja sen takia testit keskeytettiin hetkeksi. Giovinazzi pystyi kuitenkin ajamaan 129 kierrosta.

Charles Leclerc pääsi keskiviikkona Ferrarin rattiin ja ajoi testien nopeimman kierroksen 1.36,450. Nuori monacolainen alitti 0,362 sekunnilla uuden tallikaverinsa Sebastian Vettelin tiistaina ajaman kärkiajan, joka syntyi tämänvuotisilla hyperpehmeillä renkailla.

Valtteri Bottas ajoi keskiviikkona Mercedeksellä 143 kierrosta. Molempina testipäivinä radalla ollut Bottas oli tuloslistalla neljäs.
Osa kuljettajista ajoi parhaan aikansa tämän kauden kumeilla ja osa ensi kaudelle suunnitelluilla renkailla. Polttoainemääristäkään ei ollut mitään tietoa, joten kierrosaikojen vertaileminen oli turhaa.

Jatkossa eri rengasvaihtoehdoista käytetään numeroita. Kovin rengas on numero 1 ja pehmein on numero 5, niin kuin tämä Pirellin rengasopas osoittaa:
Uusien F1-autojen esittelyt alkavat helmikuun alkupuolella ja talvitestit ajetaan jälleen Barcelonan tutulla radalla. Ensimmäinen testijakso järjestetään 18.-21. helmikuuta. Jälkimmäinen neljän päivän testisessio alkaa 26. helmikuuta.

Kauden 2019 avauskilpailu ajetaan Australian Melbournessa 17. maaliskuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt