Kimi Räikkösen korvaaja kaasutti kärkiajan testeissä – jätti myös Ferrari-tallitoveri Sebastian Vettelin taakseen

Julkaistu:

F1
Charles Leclerc aloitti uransa Ferrarilla rengastestien parhaalla kierrosajalla.
Charles Leclerc aloitti uransa Ferrarin F1-tallin kuljettajana tykittämällä rengastestien aamupäivän ajojakson parhaan kierrosajan Abu Dhabissa keskiviikkona.

Leclerc alitti myös Ferrari-tallitoverinsa Sebastian Vettelin tiistaina ajaman ajan lähes kolmella sekunnin kymmenyksellä.

Leclerc tuli Ferrarille Kimi Räikkösen tilalle. Räikkönen puolestaan siirtyi takaisin Sauber-talliin, jonka ajokilla Leclerc kilpaili päättyneellä kaudella.

Räikkönen ei ajanut keskiviikkona. Tiistaina hän kaasutteli testeissä 102 kierrosta. Sauberin vauhti oli vaatimatonta, ja Räikkösen päivä päättyi lopulta auton tekniseen vikaan.

Keskiiviikkona Sauberia ajoi Räikkösen tallitoveri Antonio Giovinazzi, joka päätyi aamujakson tulosliuskalla sijalle yhdeksän. Hän oli liki neljä sekuntia hitaampi kuin Leclerc.

Testien kierrosajoista ei voi vetää kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä, sillä niiden pääasiallinen tarkoitus on kerätä tietoa rengasvalmistaja Pirellille ensi kauden kumeista. Kuskit ajavat toisistaan poikkeavilla rengasseoksilla ja olosuhteet radalla vaihtelevat ajankohdan mukaan.

Keskiviikon aamupäivän ajojakson toiseksi parhaan kierrosajan kurvaili Red Bullilla Pierre Gasly, joka hävisi Leclercille 1,417 sekuntia.

Mercedes-pilotti Valtteri Bottas oli parhaiden kierrosten vertailussa neljäs. Hän oli 2,031 sekuntia hitaampi kuin Leclerc.

Bottas ajoi aamujaksolla 78 kierrosta. Leclercille kirjattiin 54 kierrosta.

Keskiviikkona ajetaan myös toinen testijakso.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt