Formula 1

Rajusta onnettomuudesta toipunut kuski palaa F1-sarjaan – toinen käsi ei vieläkään toimi normaalisti

Julkaistu:

Formula 1
Useiden lähteiden mukaan Robert Kubican paluu F1-sarjaan on varmistunut.
Autosportin mukaan Robert Kubican siirtyminen Williams-tallin toiseksi kisakuljettajaksi vahvistetaan tällä viikolla ennen Abu Dhabin GP-viikonloppua.

Williams vaihtaa tämän kauden jälkeen molemmat kisakuljettajansa.

Kanadalainen Lance Stroll siirtyy isänsä johtaman sijoittajaryhmän ostamaan talliin, jonka nimi on vielä jonkin aikaa Racing Point Force India. Hänen tallikaverinaan ollut venäläinen Sergei Sirotkin ei enää löydä kisakuskin paikkaa seuraavalle F1-kaudelle.

Joulukuussa 34 vuotta täyttävästä Kubicasta tulee Williamsilla nuoren brittikuljettajan George Russellin tallikaveri. Tänä vuonna Kubica on toiminut Williamsin testi- ja varakuljettajana. Hän ajoi edellisen F1-kisansa Abu Dhabissa kahdeksan vuotta sitten.

Puolan kaikkien aikojen parhaan ratakuljettajan elämä muuttui suuresti helmikuussa 2011. Kubica törmäsi silloin kaiteeseen Italiassa ajetussa Ronde di Andora -rallissa ja loukkaantui pahasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Kubica oli yli tunnin ajan jumissa ralliautossaan Skoda Fabiassa ennen kuin hänet saatiin irrotettua. Hän oli menettänyt paljon verta, koska auton keulan läpäissyt kaide oli osunut häneen. Kubicalla oli useita murtumia oikeassa kädessä ja jalassa, ja ensimmäinen leikkaus kesti yli seitsemän tuntia.

”Maksoin pienestä virheestä ison hinnan”

Se katkaisi Kubican F1-uran ja vei häneltä ajopaikan Renault-tallissa. Alkoi pitkä ja raskas toipumis- ja kuntoutumisjakso.

– Maksoin pienestä virheestä ison hinnan, mutta sellaista elämä joskus on, Kubica kertoi Ilta-Sanomille aiemmin tänä vuonna Monacossa.

– Se muutti elämääni hyvin paljon, mutta olen toipunut siitä hyvin. Olen tyytyväinen, että olen päässyt palaamaan formula 1 -varikolle. Tilanne voisi olla huonompikin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Niin todellakin voisi. Kubican henki oli vaarassa, ja oli todella lähellä, ettei hän menettänyt oikeaa kättään.
Onnettomuuden vaikutukset näkyvät Kubican kädessä edelleen. Se on selvästi ohuempi ja heiveröisempi kuin miehen vasen käsi. Kun Kubica pitää oikeaa kättään pöydällä, se ei taivu normaalisti.

– Oikealla kädelläni en edelleenkään pysty tekemään ihan kaikkia normaaleja asioita. Tilanne pitää kuitenkin hyväksyä ja tehdä joitakin asioita eri tavalla kuin aikaisemmin, Kubica sanoi IS:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt