Formulakisassa kammottavaan kolariin joutuneen Sophian, 17, isä kertoi kauhunhetkistä sairaalassa: ”Istun hänen vierellään”

F3-kisassa pahaan onnettomuuteen joutunut Sophia Flörsch haaveilee paluusta kilparadoille.

Sophia Flörsch aikoo jatkaa uraansa toivuttuaan hurjassa kolarissa saamistaan vammoista.

21.11.2018 12:34

F3-kuski Sophia Flörsch ajoi rajusti ulos radalta Macaossa sunnuntaina.

17-vuotias saksalaislupaus suistui radalta ennennäkemättömän rajulla tavalla. Hän menetti autonsa hallinnan ennen tiukkaa Lisboa-mutkaa 276 kilometrin tuntinopeudessa.

Flörschin auto osui toiseen autoon sinkouduttuaan hurjaan ilmalentoon. Flörschin auto paiskautui reunavallia päin ja ilmalento päättyi valokuvaajien käytössä olleen rakennuksen seinään.

Saksalaislehti Spiegelin mukaan Flörschin seitsemäs kaulanikama murtui tärskyssä, mutta hänen selkäytimensä ei vaurioitunut. Kuljettajalle tehtiin 11 tuntia kestänyt leikkaus, josta hän on nyt toipumassa. Leikkaus onnistui, eikä Flörschillä ole vaaraa halvaantua.

Kuljettajan isä Alex Flörsch kertoi Daily Mailille, mitä hän ajatteli kolarin nähtyään.

– Ne 30 tai 40 minuuttia kolarin jälkeen olivat elämäni vaikeimmat. Oli todella vaikea löytää häntä, enkä tiennyt mitä oli tekeillä. Mieleen tuli monenlaisia huolia, Alex Flörsch sanoi puhelinhaastattelussa.

Kun Alex Flörsch löysi tyttärensä, Sophia oli saatu ulos autosta ja hän oli lääkärien hoidettavana. Viime päivät Alex Flörsch on ollut tyttärensä tukena sairaalassa.

– Leikkaus onnistui hyvin. Hän on valveilla ja asiat ovat sujuneet,

– Hänen on pysyttävä sairaalassa kuusi, seitsemän päivää ennen kuin hän saa lentää takaisin Saksaan. Istun hänen vierellään nyt, ja hän on tyytyväinen, että leikkaus sujui kuten pitikin, isä jatkoi.

Sophia Flörsch kertoi kuulumisistaan leikkauksen jälkeen Facebook-tilillään.

– Onnettomuuden jälkeen paikalla oli hienoja ihmisiä, jotka ovat mielessäni. Kiitos rohkaisusta, niistä rauhoittavista sanoista, joita sanoitte niinä minuutteina, jotka olin vielä auton sisällä, Flörsch kirjoitti.

Saksalaiskuljettajan lisäksi Macaossa loukkaantui toinen kuljettaja, kaksi valokuvaajaa ja yksi ratavalvoja.

– Ajattelen kaikkia muitakin, jotka olivat mukana onnettomuudessa. Toivon, että he ovat kaikki terveitä.

Flörsch kirjoitti myös, että hän aikoo jatkaa uraansa toivuttuaan.

– Aion palata! hän vakuutti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?