Nuoren formulakuskin karmea onnettomuus oli järkyttävää katsottavaa – tallipomo: ”En ole koskaan nähnyt sellaista”

Julkaistu:

Formula 3
Saksalaisen Sophia Flörschin raju onnettomuus Macaon F3-kisassa on alkuviikon ykköspuheenaihe formulapiireissä.
Vasta 17-vuotias Sophia Flörsch joutui sunnuntaina todella hurjannäköiseen onnettomuuteen Macaon kuuluisassa F3-kilpailussa hollantilaisen Van Amersfoort -tallin ajokilla.

Flörschillä raportoitiin olleen ennen onnettomuutta vauhtia 276 kilometriä tunnissa. Häneltä murtui selkäranka, kun auto lensi radan reunavallin yli ja paiskautui päin valokuvaajien käytössä olleen rakennuksen seinää.

– Se oli kuin ohjus. Siitä selviytyminen oli uskomatonta, tallipäällikkö Frits van Amersfoort sanoi BBC:n mukaan.

Flörsch törmäsi ensin intialaisen Jehan Daruvalan ja sen jälkeen japanilaisen Sho Tsuboin autoon.

– Saimme jonkin verran tietoa sosiaalisen median kautta, kun odottelimme kilpailunjohdon ovella. Oli sydäntä särkevää katsella sitä tilannetta uudestaan. Ajattelimme jo pahinta.

– En ole koskaan nähnyt sellaista. Olen nähnyt moottoriurheilussa kaikenlaisia onnettomuuksia, mutta tämä oli varmasti yksi pahimmista, jonka olen koskaan nähnyt. Meillä oli onnea, että hän lensi reuna-aidan yli. Jos hän olisi osunut siihen, olisi käynyt pahemmin, hollantilainen tallipomo kertoi.
Myös kaksi valokuvaajaa, yksi toimitsija ja selkäkivuista kärsinyt japanilaiskuljettaja Tsuboi vietiin sairaalaan onnettomuuden jälkeen. BBC:n mukaan valokuvaajista toisella on aivotärähdys ja toisella repeämä maksassa, toimitsijalla murtuma kasvoluussa ja muita ruhjeita.
Flörschistä tuli vuonna 2016 ensimmäinen naiskuljettaja, joka pääsi pisteille Saksan F4-sarjassa. Hän sijoittui kotimaansa sarjassa 19:nneksi ja seuraavalla kaudella 13:nneksi.

Myös Italian F4-sarjassa kilpaillut Flörsch siirtyi kesken tämän kauden F3-luokan EM-sarjaan. Paras sijoitus oli kymmenes sija Red Bull Ringillä ajetussa kilpailussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt