Kimi Räikkönen nousi Sebastian Vettelin edelle arvostetussa kausitilastossa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen nousi Sebastian Vettelin edelle arvostetussa kausitilastossa

Kimi Räikköstä ilahdutti Brasiliassa pääsy palkintopallille ja myös Sauberin mainio vauhti.

Kimi Räikkönen sijoittui kolmanneksi Brasilian F1-osakilpailussa.­

12.11.2018 6:50

Ferrarilla vielä yhden F1-kilpailun ajava Kimi Räikkönen voi olla tyytyväinen eiliseen isänpäivään – monestakin syystä.

Räikkönen pääsi Brasiliassa palkintopallille ajettuaan kolmantena ruutulipulle. Hänen vauhtinsa oli parempaa kuin kuudenneksi jääneellä tallikaverilla Sebastian Vettelillä, jonka autossa oli sensorivika.

Vaikka MM-sarjassa kolmantena oleva Räikkönen on kerännyt tänä vuonna vähemmän pisteitä ja voittoja kuin Vettel, kauden palkintopallisijoissa suomalaiskuljettaja on noussut saksalaisen edelle lukemin 12–11.

Räikkönen huomasi Interlagosin radalla varmasti myös Sauberin hyvän vauhdin. Sveitsiläistallin nousu jatkuu, ja se sopii loistavasti Räikköselle, joka teki kaksivuotisen sopimuksen Sauberin kanssa.

Italialaislehti La Gazzetta dello Sport haastatteli Räikköstä ennen viikonloppua ja kysyi, miksi ihmeessä hän loppujen lopuksi haluaa palata Sauberille.

– Miten niin? En löisi vetoa siitäkään, kuka on ensi vuonna ykkönen ja kuka kakkonen. Miksi minun pitäisi jotenkin pelätä Sauberille menemistä? Tarkoituksena on pitää hauskaa ja yrittää auttaa heitä menestymään hyvin.

– Kun palasin F1-sarjaan Lotus-tallin autolla, sanottiin, että se on minulta virhe, mutta asiat sujuivatkin ihan eri tavalla. Niin voi käydä myös Sauberilla, Räikkönen muistutti.

Sauber sai Brasiliassa molemmat autonsa neljään ensimmäiseen lähtöriviin. Edellisen kerran niin oli tapahtunut Etelä-Korean F1-kisassa lokakuussa 2013.

Marcus Ericsson lähti eilen Sauberilla kuudennesta ja Räikkösen paikan Ferrarilla ottava Charles Leclerc seitsemännestä ruudusta. Ericsson kolaroi, mutta Leclerc ajoi hienosti ja toi Sauberin seitsemäntenä maaliin. Edelle jäi ainoastaan kolmen kärkitallin kuljettajia.

Sauber oli neljänneksi nopein auto myös perjantain harjoitusten pitkissä vedoissa. Tallin johtajiin kuuluvalla Räikkösen ystävällä Beat Zehnderillä ei ollut mitään erikoista selitystä hyvälle vauhdille.

– Tämä rata sopii meidän autollemme ja myös kuskeillemme, Zehnder sanoi Auto Motor und Sportin mukaan.

Viidessä edellisessä kilpailussa Sauber on saanut ainakin toisen autoistaan lähtemään kärkikymmeniköstä. Talli on tehnyt kauden aikana erittäin hyvää kehitystyötä. Vielä kauden alkuvaiheessa Sauber oli vain Williamsia nopeampi.

Kuudesta edellisestä F1-kilpailusta Sauber on kerännyt viidenneksi eniten pisteitä. Sauberin tallipäällikön Frederic Vasseurin mielestä ensi vuonna realistinen tavoite voisi olla viides sija valmistajien MM-sarjassa. Vasseur arvelee, että ainakin Mercedes, Ferrari, Red Bull ja Renault pysyvät Sauberin edellä.

Räikkönen olisi voinut lopettaa F1-uransa tähän kauteen, mutta hän piti parempana vaihtoehtona sopimusta Sauberin kanssa.

Sellaista päätöstä hän ei olisi luultavasti tehnyt, jos Sauber olisi yhä samanlaisessa tilanteessa kuin vielä vuosi sitten. Vuosina 2016 ja 2017 Sauber sai yhteensä vain seitsemän MM-pistettä.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?