Formula 1

Yksi kuski tietää tarkasti, millaiseen myllyyn Mick Schumacher joutuisi F1:ssä: ”Nimi voi avata ovet, mutta...”

Julkaistu:

formula 1
Carlos Sainz otti kantaa Mick Schumacherin mahdollisuuksiin päästä F1-sarjaan.
Mick Schumacherin ura rata-autoilussa kääntyi vuonna 2018 kovaan nousuun.

Vuosi sitten hän sijoittui F3-sarjassa 12:nneksi, mutta tällä kaudella Schumacher voitti mestaruuden.

Mitä väkevämmin saksalaisen käyrä on osoittanut ylöspäin, sitä innokkaammin autourheilupiireissä spekuloidaan sillä, voitaisiinko Schumacherin nimi nähdä pian kuninkuusluokassa. Esimerkiksi Lewis Hamilton on sanonut Mick Schumacherin ajavan ”sataprosenttisella varmuudella” tulevaisuudessa F1:ssä.

Renault’lta ensi kaudeksi McLarenille siirtyvä Carlos Sainz junior ei ole asiasta yhtä varma kuin Hamilton. Sainz ampui varoituslaukauksen Schumacherin suuntaan GPfans.com-verkkosivuston haastattelussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Alussa paineet ovat aivan valtavat. Kaikki vanhemmat ovat varmasti sanoneet lapsilleen, että Mick Schumacherin tyrmääminen olisi upeaa, Sainz huomautti.

Espanjalainen tietää mistä puhuu. Hän on rallilegenda Carlos Sainzin poika ja on saanut itsekin kokea sukunimen mukana tulevat paineet. Nimi voi tuoda mahdollisuuksia mutta olla myös rasite.

– Schumacherin nimi voi avata ovet, mutta jos ei voita ja tee tuloksia, hän ei ikinä pääse formula ykkösiin.

Schumacher, 19, ansaitsi onnistumisillaan F3-sarjassa F1:ssä kilpailemiseen vaadittavan superlisenssin. Nuoren Schumacherin ensi kauden talli tai luokka eivät ole vielä selvillä.

Todennäköisesti Schumacher ottaa askeleen ylemmäksi ja siirtyy formula 2-sarjaan.

”Hän ei ole yhtä hullu kuin Max”

Useissa alemmissa formulaluokissa kilpailevan Van Amersfoort Racing -tallin perustaja ja tallipomo Frits Van Amersfoort sanoi tiistaina Wheels24-verkkosivuston mukaan, että hänen mielestään Schumacherilla on kaikki edellytykset F1-sarjaan saakka. Schumacher ajoi Van Amersfoortin autolla Formula 4-sarjaa 2015.

Maineikkaan tallipomon suojattina pikkuformuloissa on kurvaillut myös Max Verstappen. Van Amersfoort löysi kaksikon väliltä selvän eron.

– Mick on aina osoittanut halukkuutta oppia. Mick on kuljettaja, joka tekee valtavasti töitä – hän ei ole yhtä hullu kuin Max. Mick käyttää päätään. Mickin vahvuus on, että hän haluaa voittaa kisat päällään, Van Amersfoort sanoi.

– Mick oppi todennäköisesti isältään, ettei kuski voi vain ajaa, vaan hänen on myös tehtävä kovasti töitä.

Otsikko muutettu klo 12.55.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat