Formula 1

Entinen Ferrari-kuski ihmettelee teinipoikia F1-autojen ratissa: ”23-vuotias on liian vanha sarjaan”

Julkaistu:

formula 1
Stefan Johansson ei ole innoissaan formula ykkösten nykysuuntauksesta.
Ruotsin menestyksekkäimpiin autourheilijoihin lukeutuva, 79 F1-kisaa ajanut Stefan Johansson on ihmeissään autourheilun kuninkuusluokan nykyisestä toimintakulttuurista.

Johansson kummastelee blogissaan julkaistussa haastattelussa sitä, miksi tallit tuntuvat palkkaavan ainoastaan teinipoikia nykyään F1-autojen rattiin.

Hän viittaa muun muassa Max Verstappenin (21, Red Bull), Charles Leclercin (21, Sauber) ja George Russellin (20, Williams) pesteihin sarjassa.

– Onhan tämä kummallista. Tilanne on nyt se, että 23-vuotias on liian vanha sarjaan. Heidän paikkansa formula ykkösissä vievät 19- tai 20-vuotiaat kaverit, jotka ovat ajaneet alemmissa sarjoissa kauden tai pari, Johansson toteaa ja jatkaa:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Milloin formula ykkösistä oikein tuli sarja kehittyville kuskeille?

Johansson, 62, ajoi urallaan muun muassa McLarenilla ja Ferrarilla. Hänen uransa F1:ssä päättyi 1991.

Johanssonin mielestä tallien rekrytointipolitiikka syö koko f-ykkösten uskottavuutta.

– Formula ykkösissä on kyse siitä, että sarjassa ajavat maailman parhaat kuskit. Miten tähän joukkoon kelpuutetaan parikymppinen ajaja ilman kunnon kokemusta? Juu, kaveri voi olla nopea, mutta todellisuudessa pärjääminen selviää vasta siinä vaiheessa, kun on pakko painaa sunnuntaina muiden vauhdissa. Max Verstappen on aivan poikkeuskyky, mutta hänenkin on ollut pakko maksaa oppirahoja selviytyäkseen, Johansson jatkoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt