Formula 1

F1-pomo näkee: Lajin tulevaisuutta ovat aasialaiset, amerikkalaiset ja naiskuljettajat

Julkaistu:

Formula 1
F1 toivoo, että Vietnamin osakilpailu avittaa myös uusien maiden kuljettajien tuomisessa lajiin.
Formula ykkösten MM-sarjaa hallinnoivan Formula 1 Groupin toimitusjohtaja Chase Carey näkee, että sarjan ”ideaaliin” tulevaisuuteen kuuluu aasialaisia ja amerikkalaisia kuljettajia sekä myös naiskuljettajia.

Carey julkisti keskiviikkona, että Vietnamin pääkaupunki Hanoi toimii MM-sarjan kilpailun isäntänä huhtikuussa 2020. Päätös on osa F1:n strategiaa uusien alueiden valtaamisessa, mutta F1 toivoo, että se avittaa myös uusien maiden kuljettajien tuomisessa lajiin.

– Haluamme antaa mahdollisuuksia eri kansallisuuksille, ympäri maailman. Olisi hienoa saada kiinalainen kuljettaja, amerikkalainen kuljettaja, naiskuljettaja, vietnamilainen kuljettaja, osaksi tulevaisuuttamme, Carey pohti.

– Mikään ei olisi hienompaa kuin saada kisoja ympäri maailman, ja myös talleja ja kuljettajia ympäri maailman.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aasia on toki tuottanut F1-ajajia, alkaen thaimaalaisesta ”Prinssi Birasta” 1950-luvulla ja ulottuen kaudella 2012 ajaneeseen intialaiseen Narain Karthikeyaniin. Yksikään ei ole kuitenkaan noussut lajin huipulle, ei myöskään yksikään kahdestakymmenestä japanilaiskuljettajasta F1-historiassa.

Carey toivoo moiseen muutosta, mutta tähtäin on ”pitkäaikainen”. Aasialaista F1-hurmaa ei ole helpottanut aiempien gp-isännyyksien epävarmuus: Korean gp pyöri neljä vuotta (2010–13), Intian gp kolme (2011–13) ja Malesia päätti 18-vuotisen F1-isännyytensä viime vuonna.

– Aasia on tietenkin tärkeä, se on maailman kasvumoottori. Aasiassa oleminen on ehdottomasti kivijalka pitkäaikaisessa kasvustrategiassamme. Ehkä aiemmin toimissamme oli hieman lyhytnäköisyyttä, Carey pyöritteli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt