Formula 1

Räikkösen pomo paljasti raivostuneensa työssään yhden ainoan kerran – suomalaiskuski oli silloin kärsijänä

Julkaistu:

formula 1
Maurizio Arrivabene avautui kulissien takaisista tapahtumista Suzukassa.
Ferrarin F1-tallipäällikkö Maurizio Arrivabene tunnetaan varikoilla miehenä, joka on välillä viileämpi kuin Kimi Räikkönen konsanaan.

Tällä kaudella Arrivabenellä, 61, on riittänyt pohdittavaa tavallista enemmän, kun Ferrari ei ole onnistunut hyödyntämään SF71H-auton nopeutta MM-taistelussa Mercedesiä vastaan.

Siitä huolimatta Arrivabene väittää, että on hermostunut tehtävässään vain kerran kunnolla. Arrivabene työskentelee neljättä vuotta Ferrarin tallipäällikkönä.
Hetki oli tällä kaudella, tarkalleen kuukausi sitten, kun Japanissa ajettiin Suzukan GP-kisa. Arrivabene kertoi asiasta italialaismedialle viime viikonloppuna Monzan radalla, jossa järjestettiin kauden huipennus eri Ferrari-sarjoille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tässä on tajuttu aiempaakin kirkkaammin, että voitamme ja häviämme yhdessä. Sebastian Vettel on tehnyt virheitä, välillä tallikin, mutta on turha osoittaa sormella yksittäisiä syyllisiä. Minä olen tallipäällikkö enkä pakene vastuuta. Olen menettänyt hermoni vain kerran, Suzukassa, mutta ehkä se sallitaan, kun olen ollut tehtävässä kolme ja puoli vuotta, Arrivabene sanoi.

Mitä Suzukassa sitten tapahtui?

Aika-ajot menivät Ferrarilta täysin penkin alle, sillä talli epäonnistui aika-ajojen kolmannessa ja viimeisessä osiossa pahoin. Se lähetti Räikkösen ja Vettelin radalle välikelin renkailla, kun kaikki muut autot starttasivat kuivan kelin renkailla.

Kuskikaksikko joutui tulemaan sen jälkeen välittömästi takaisin varikolle vaihtamaan renkaita. Arrivabenen mukaan Ferrarilla unohdettiin katsoa tietokoneen ruudun sijaan taivaalle, kun sää oli muuttumassa.

– Maalaisjärjen käyttö on sallittua formula ykkösissäkin, Arrivabene sanoi silloin.
Räikkönen jäi Suzukan aika-ajoissa neljänneksi ja Vettel vasta yhdeksänneksi. Muun muassa Lewis Hamilton ihmetteli ääneen Ferrarin toimia Japanissa.

–  Kaikissa talleissa on fiksua porukkaa, mutta kun mennään siihen että pitää tehdä paineen alla oikea päätös, Mercedes on siinä maailman paras talli. Kun Ferrarit lähtivät radalle välikelin renkailla, en uskonut sen olevan oikea ratkaisu, Hamilton sanoi.

F1-kausi jatkuu viikonloppuna Brasilian Interlagosissa. Lewis Hamilton on varmistanut jo maailmanmestaruuden. Valmistajien ykköstila on vielä auki, mutta Ferrari on 55 pistettä Mercedesiä perässä, kun kautta on ajamatta kaksi kisaa.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt