Formula 1

Ferrarin tallipomo ilmoitti – näin Räikköstä ja Vetteliä pitää käsitellä

Julkaistu:

Formula 1
Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene paljasti, että Kimi Räikköstä ja Sebastian Vetteliä on käsiteltävä hieman eri tavoin, jotta heistä saa parhaat ominaisuudet esiin.
Ferrarin tallipomo Maurizio Arrivabene puhui kuljettajiensa eroista italiankielisen Motorsport-sivuston mukaan viime viikonloppuna Ferrari World Finals -tapahtumassa Monzassa.

– Räikkönen ja Vettel ovat monin tavoin samanlaisia, mutta Kimin kanssa pitää välillä puhua vähän enemmän. Seb pitää saada tuntemaan, että hänellä on tallin tuki takanaan.

Arrivabenen mukaan Vettelin oli vaikea päästä yli Monzan kisaviikonlopusta. Vettel menetti Ferrarin kotikilpailussa mahdollisuudet voittoon pyörähdettyään heti avauskierroksella törmättyään sitä ennen Lewis Hamiltonin autoon.

– Sebiä on syytetty paljon siitä, mitä tapahtui Monzassa. Hän yritti valtavasti antaa faneille suuren tyydytyksen, ja hänellä oli ongelmia sulattaa sen viikonlopun lopputulos. Häntä ei myöskään auttanut se, että seuraavissa kisoissa hän löysi itsensä autosta, joka ei ollut enää parhaimmillaan. Sellaiset ongelmat ovat ymmärrettäviä. Inhimillinen tekijä on tärkeä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Arrivabeneltä kysyttiin myös, mitä tämä vuosi on opettanut.

– Oli hetkiä, jolloin olimme ilmiömäisen hyviä. Sen jälkeen tuli vaihe, jossa osoitettiin sormella kuljettajaa. Sitten tuli jakso, jolloin syytettiin autoa.

– Lopulta ymmärsimme vielä paremmin, että voitamme ja häviämme yhdessä, ja virheitä tekevät sekä kuljettajat että talli. Olemme ymmärtäneet, ettei meidän tarvitse osoitella sormella ketään, Arrivabene sanoi.

GP-kautta on jäljellä vielä kaksi kilpailua. Ferrari yrittää vielä voittaa valmistajien maailmanmestaruuden. Sen saavuttaminen on kuitenkin erittäin vaikeaa.

Mercedes on 55 pistettä Ferraria edellä, ja valmistajien sarjassa voi saavuttaa enää enintään 86 pistettä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt