Formula 1

Ferrarin tallipomo ilmoitti – näin Räikköstä ja Vetteliä pitää käsitellä

Julkaistu:

Formula 1
Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene paljasti, että Kimi Räikköstä ja Sebastian Vetteliä on käsiteltävä hieman eri tavoin, jotta heistä saa parhaat ominaisuudet esiin.
Ferrarin tallipomo Maurizio Arrivabene puhui kuljettajiensa eroista italiankielisen Motorsport-sivuston mukaan viime viikonloppuna Ferrari World Finals -tapahtumassa Monzassa.

– Räikkönen ja Vettel ovat monin tavoin samanlaisia, mutta Kimin kanssa pitää välillä puhua vähän enemmän. Seb pitää saada tuntemaan, että hänellä on tallin tuki takanaan.

Arrivabenen mukaan Vettelin oli vaikea päästä yli Monzan kisaviikonlopusta. Vettel menetti Ferrarin kotikilpailussa mahdollisuudet voittoon pyörähdettyään heti avauskierroksella törmättyään sitä ennen Lewis Hamiltonin autoon.

– Sebiä on syytetty paljon siitä, mitä tapahtui Monzassa. Hän yritti valtavasti antaa faneille suuren tyydytyksen, ja hänellä oli ongelmia sulattaa sen viikonlopun lopputulos. Häntä ei myöskään auttanut se, että seuraavissa kisoissa hän löysi itsensä autosta, joka ei ollut enää parhaimmillaan. Sellaiset ongelmat ovat ymmärrettäviä. Inhimillinen tekijä on tärkeä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Arrivabeneltä kysyttiin myös, mitä tämä vuosi on opettanut.

– Oli hetkiä, jolloin olimme ilmiömäisen hyviä. Sen jälkeen tuli vaihe, jossa osoitettiin sormella kuljettajaa. Sitten tuli jakso, jolloin syytettiin autoa.

– Lopulta ymmärsimme vielä paremmin, että voitamme ja häviämme yhdessä, ja virheitä tekevät sekä kuljettajat että talli. Olemme ymmärtäneet, ettei meidän tarvitse osoitella sormella ketään, Arrivabene sanoi.

GP-kautta on jäljellä vielä kaksi kilpailua. Ferrari yrittää vielä voittaa valmistajien maailmanmestaruuden. Sen saavuttaminen on kuitenkin erittäin vaikeaa.

Mercedes on 55 pistettä Ferraria edellä, ja valmistajien sarjassa voi saavuttaa enää enintään 86 pistettä.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Nainen tuskailee HS:ssä työstä kieltäytyvän puolison elättämistä: ”Pitääkö laskelmissa huomioida, että hän tarjoaa hellyyttä, seksiä ja seuraa?”
   Kotimaa
  3. Edis Tatlin taidokas temppuilu mykisti tv-katsojat – ”On tapahtunut lajinvalintavirhe”
   Tanssii tähtien kanssa
  4. Näyttelijä Kari Väänänen paljasti Ylellä: sai uskomattoman puhelun Yhdysvalloista – Steven Spielberg halusi mukaan hittielokuvaansa
   TV & elokuvat
  5. Kiira Korpi otti terävästi kantaa keskusteluun lapsien valmentamisen metodeista: ”Pitäisi olla ehdottomasti kiellettyä”
   Taitoluistelu
  6. Tätä et nähnyt tv:ssä: Jone Nikulan Hanna-vaimo kruunattiin TTK:n kulisseissa vuoden tanssinopettajaksi – asteli hakemaan palkintoa verkkareissa
   Viihde
  7. Tunti sitten
  8. Suomen suurlähetystö hämmästyi ja ohjeistaa ruotsalaisia – ”Saunassa ei syödä ruokaa”
   Kotimaa
  9. Harvinainen yhteiskuva: Pekka Pouta saapui Tanssii tähtien kanssa -lähetykseen Mari-vaimonsa kanssa
   Viihde
  10. Ketkä raivaavat tiensä Tanssii tähtien kanssa -finaaliin? Grafiikka seuraa pistetilannetta hetki hetkeltä
   Viihde
  11. 5 asiaa, joita miehet toivovat kumppaniltaan – ”Haluan puhua tunteistani”, sanoo Lasse
   Seksi & Parisuhde
  12. Trump hämmensi puheillaan suomalaisten metsien haravoinnista – Niinistön kommentit IS:lle leviävät maailmalla
   Ulkomaat
  13. Näytä lisää