Ferrarin tallipäällikkö raivosi ”valeuutisista” – välitti myös Räikkösen terveiset Monzaan - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Ferrarin tallipäällikkö raivosi ”valeuutisista” – välitti myös Räikkösen terveiset Monzaan

Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene kävi kuumana italialaismedialle.

Tallipomo Maurizio Arrivabene vei Kimi Räikkösen terveiset Ferrarin faneille.

4.11.2018 21:27

Maurizio Arrivabene puhui sunnuntaina valitulle italialaistoimittajien joukolle Monzan radan varikolla. Hän oli tyytymätön väitteistä, joiden mukaan hänen suhteensa tekniseen johtajaan Mattia Binottoon rakoilisi pahasti.

– Tehdään nyt yksi asia kerralla selväksi: Mattiaa koskevat huhut ovat valeuutisia, joiden tarkoitus on luoda epävakautta tallimme sisällä ja synnyttää ongelmia, vaikka niitä ei oikeasti ole. En halua kommentoida valheellisia huhuja enää, Arrivabene latasi Motorsport.comin mukaan.

– Tällä kaudella on ollut paljon yrityksiä keinuttaa venettä. Jotkut jutut ovat koskeneet kuskeja, toiset autojen tekniikasta vastaavaa väkeä. Entä minun asemani tallipomona? Kysykää siitä toimitusjohtaja Louis Camillerilta.

Tekniikkavelho Mattia Binotton asema Ferrarilla puhuttaa Italiassa.

Arrivabene oli Monzassa osallistumassa Ferrarin Finali Mondiali 2018 -tapahtumaan. Tallipomo puhui tapahtumassa myös Ferrarin italialaisfaneille, joille hän toi viestin tallin tämän kauden jättävältä suomalaiskuskilta Kimi Räikköseltä.

– Kimi sanoi USA:n kisan jälkeen minulle jotain hyvin yksinkertaista: ”Kestipä pitkään, mutta tämä voitto jää sydämeeni yhdessä vuoden 2007 MM-tittelin kanssa. Jos menet Monzaan, kiitä kaikkia faneja puolestani ja kerro, että omistan voittoni heille”, Arrivabene sanoi italialaisen Formulapassion-sivuston mukaan.

Ykkössija Austinin radalla oli 39-vuotiaan Räikkösen uran 21. GP-voitto. Edellisen kerran hän ajoi ruutulipulle ensimmäisenä Australiassa vuonna 2013 Lotuksella. Ferrarin ratissa Räikkösen edellinen voitto oli vuoden 2009 Belgian GP:stä.

Kimi Räikkönen lähetti Austinin voittonsa jälkeen terveiset Ferrarin faneille.

Arrivabene muistutti faneja myös Enzo Ferrarin periaatteesta: Ferrarin perustaja tähtäsi vain valmistajien maailmanmestaruuteen. Vaikka Mercedeksen Lewis Hamilton on jo varmistanut tämän kauden kuljettajien MM-tittelin, merkkimestaruus on yhä auki.

Kun kaksi kisaa on vielä ajamatta, Mercedeksellä on 585 pistettä ja Ferrarilla 530.

– Emme luovuta, taistelemme viimeiseen mutkaan asti, Arrivabene vakuutti faneille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?