Kimi Räikkösen uusi pomo oikaisi vahvan varikkohuhun – kertoi myös yllättävän tiedon ”Jäämiehestä” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkösen uusi pomo oikaisi vahvan varikkohuhun – kertoi myös yllättävän tiedon ”Jäämiehestä”

Kimi Räikkönen yllätti F1-maailman syyskuussa.

Tallipomo Frederic Vasseur on innoissaan Kimi Räikkösen siirrosta Sauberille.

4.11.2018 16:44

Ferrarilta lähtöpassit saanut suomalainen veteraanikuski ei jäänyt voivottelemaan kohtaloaan vaan teki kahden vuoden sopimuksen sveitsiläistalli Sauberin kanssa.

Samalla sulkeutui yksi ympyrä Räikkösen, 39, mittavalla uralla. Hän ajoi vuonna 2001 debyyttikautensa formula ykkösissä juuri Sauberilla.

Sauberin ranskalaisen tallipäällikön Frederic Vasseurin pitkä haastattelu julkaistiin sunnuntaina F1-sarjan virallisilla sivuilla. Hän palasi siinä Räikkösen sopimusneuvotteluihin ja oikaisi yhden niihin liittyneen sitkeän varikkohuhun.

Räikkönen kuuli Monzassa, että Ferrari ei jatka hänen sopimustaan, mutta ajoi silti ensin paalulle ja sitten kisan kakkoseksi Lewis Hamiltonin jälkeen. Huhun mukaan Sauber tarjosi Räikköselle sopimusta Monzan kisapäivänä sunnuntaina.

– Ei se tapahtunut silloin, Vasseur vastasi hymy huulillaan ja jatkoi nauraen:

– Vaan maanantaina. En halunnut häiritä häntä kisaviikonlopun aikana. En myöskään halunnut tarjota sopimusta ennen kuin Ferrari ilmoitti omasta päätöksestään Räikköselle. Halusin pelata reilua peliä, joten teimme oman peliliikkeemme vasta Ferrarin päätöksen jälkeisenä päivänä, Vasseur sanoi.

Frederic Vasseur on työskennellyt Sauberin tallipomona heinäkuusta 2017 lähtien.

Vasseur uskoo, että Räikkönen pystyy kokemuksellaan johtamaan Sauberin auton kehitystyötä. Vasseur kehuu keskustelujaan suomalaiskuskin kanssa.

– Olemme kumpikin hyvin suorasukaisia ihmisiä, lähestymistapamme asioihin on sama. Tämä tekee kehittymisestä paljon helpompaa, Vasseur sanoi.

Vasseurista tehdyssä jutussa kuvaillaan, kuinka ”Jäämies” Räikkönen on vastoin huoletonta julkikuvaansa käynyt jo neljästi Hinwilissä Sauberin tehtaalla.

– No joo, mutta meidän etumme on se, että sijaitsemme vain 25 minuutin matkan päässä Räikkösen kotoa, Vasseur sanoi nauraen.

– On kuitenkin hyvä, että hän on sitoutunut meihin. On tärkeää, että tiimi tuntee kuljettajan pyrkivän tosissaan puskemaan eteenpäin, Vasseur jatkoi.

Sauber uskoo, että 39-vuotiaana yhä kovaa tulosta takova Kimi Räikkönen pystyy auttamaan tallin kehitystyön johtamisessa.

Tallipäällikkö käyttää kuljettajavierailuja keinona motivoida tehtaalla ahertavia työntekijöitä.

– Meillä on paljon vähemmän resursseja kuin muilla talleilla. Ainoa keino tasata eroa on kova tsemppi. Myös kuskien pitää auttaa motivaatiotyössä.

Formula ykkösten MM-sarja muisti Räikköstä sunnuntaina myös Twitter-tillillään, jolla muistutettiin hänen napanneen jo 11 palkintopallisijoitusta tällä kaudella. Räikkösen uran paras yhden kauden palkintopallisaldo on 12, jonka hän saavutti vuosina 2005 ja 2007.

Tätä kautta on vielä jäljellä kaksi osakilpailua, joten Räikkösellä on yhä mahdollisuus tehdä uusi ennätyksensä.

Kaksi kisaa jäljellä

F1-sarjassa ajetaan tänä vuonna vielä Brasilian (11.11.) ja Abu Dhabin (25.11.) GP:t.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?