Kimi Räikköstä tympii välillä rajusti F1-kisoissa – ”Helkkari, mitä oikeastaan teen täällä?” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikköstä tympii välillä rajusti F1-kisoissa – ”Helkkari, mitä oikeastaan teen täällä?”

F1-kisoihin matkustaminen tympii jo todella paljon Kimi Räikköstä, mutta silti hän teki vielä kaksivuotisen sopimuksen Sauber-tallin kanssa.

Kimi Räikkönen ei mielellään matkusta Euroopan ulkopuolelle.­

2.11.2018 9:37

Suomen F1-tähti Kimi Räikkönen kertoi verkkosivusto Motorsport-Totalin haastattelussa, että hänestä tuntuu jo usein hyvin vastenmieliseltä lähteä matkustamaan F1-kilpailuihin.

– Vihaan matkustamista. Kun voin ajaa kotoa autolla kisoihin, se on minulle paljon mieluisampaa. En haluaisi enää kuluttaa niin paljon aikaa lentokoneissa ja lentokentillä. Matkustan paljon mieluummin Euroopassa ajettaviin kisoihin, joihin on lyhempi matka. Rehellisesti sanottuna minua ei yleensä huvita mennä Euroopan ulkopuolelle, Räikkönen kertoi.

– Voisin pysyä myös kotona, mutta tykkään edelleen ajamisesta. Kaikki muu ja matkustaminen eivät ole hauskaa, mutta elämässä ei ole sellaisia asioita, joissa ei olisi myös joitakin haittapuolia. Ei ole melkein mitään, mikä on täydellistä. Tarkoitan siis yleisesti elämässä.

Jos yksi F1-kilpailu ajettaisiin Sveitsissä, sinne Räikkösellä olisi kotiovelta melko lyhyt matka, mutta siinäkin kisassa olisi suomalaiskuljettajan mielestä huonot puolensa.

– Ei sekään olisi ihanteellista, koska silloin taloni luona olisi todennäköisesti aivan sietämätön hälinä.

Räikkönen sanoi myös, että kilpailuihin lähteminen tuntuu koko ajan vaikeammalta perheen pienten lasten takia.

– Poikani tulee nyt siihen ikään, että hän on koko ajan jalassa kiinni. Joskus tuntuu todella ikävältä, kun pitää sanoa hänelle, että isä tulee sitten kahden viikon päästä taas kotiin. Sama tilanne on kohta tytön kanssa.

– Täytyy myöntää, että joskus ajattelen niin, että helkkari, mitä oikeastaan teen täällä kisoissa? Esimerkiksi silloin, kun olen väsynyt, voisin ihan hyvin olla myös kotona, Räikkönen tuumi saksalaissivuston haastattelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?