Kimi Räikköseltä yllättävä perustelu tallinvaihdolle – ”Se on paljon jännittävämpää”

Kimi Räikkösen mielestä Ferrarilta Sauberille siirtymiseen on monta hyvää syytä.

Kimi Räikkönen kilpailee Ferrarilla vielä Brasiliassa ja Abu Dhabissa. Sen jälkeen hän palaa Sauberille.

30.10.2018 10:00

Ferrarilla vielä kaksi F1-kisaa ajavan Kimi Räikkösen mielestä on paljon kiinnostavampaa kilpailla keskikastissa, jossa Sauber on tällä hetkellä.

– Kun ajetaan keskiryhmässä, kunnon kaksinkamppailuja tulee enemmän. Se on paljon jännittävämpää. Mitä lähempänä kärkeä ajaa, sitä vaikeampaa on päästä tilanteisiin, joissa ajetaan todellakin rengas rengasta vasten, Räikkönen mietti Motorsport-Totalin haastattelussa.

– Kärjessä taistelut ovat usein ohi, kun varikkokäynnit on tehty. On vaikea ohittaa. Keskikastissa on paljon enemmän todellista kilvanajoa, 39-vuotias suomalaiskuljettaja sanoi.

Räikkönen siirtyy Sauberille kaksivuotisella sopimuksella. Hänen mielestä paluu sveitsiläistalliin tarjoaa monin tavoin mielenkiintoisen haasteen.

– Nautin edelleen ajamisesta, ja on monia muitakin syitä, miksi haluan mennä Sauberille. Se on hieno talli, joka voi saavuttaa vielä paljon. Pari vuotta sitten heillä oli todella vaikeaa, mutta paljon on muuttunut sen jälkeen. Sauberin tehdaskaan ei ole kaukana kotoani.

”Tulemme yllättämään yhden jos toisenkin”

– On monia asioita, jotka puhuvat Sauberille siirtymisen puolesta, ja uskon, että tulemme yllättämään yhden jos toisenkin. Tietenkään se ei ole alussa helppoa. Se on erilainen haaste, ja siksi halusin sinne.

Sauber on tehnyt tänä vuonna hyvää kehitystyötä, mutta kärkisijat ovat edelleen kaukana.

– Kyllä, mutta ei sitä koskaan tiedä. Haluamme voittaa ja siksi olemme täällä mukana, mutta voitanko vielä F1-kisoja vai en, niin se ei enää minun elämääni muuta.

– Ihmiset eivät usko, että Sauberilla voisi voittaa kisoja, mutta voittoihin ei uskottu silloinkaan, kun palasin Lotuksella formula ykkösiin, Räikkönen muistutti.

Räikkönen pystyi voittamaan Lotuksella kaksi F1-kilpailua. Jos hän yltää edes yhteen voittoon Sauberilla, se on aikamoinen sensaatio.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?