Kimi Räikkönen kertoo saaneensa rahakkaan tarjouksen Japanista – ensimmäinen kerta F1-auton ratissa muutti suunnitelmat - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen kertoo saaneensa rahakkaan tarjouksen Japanista – ensimmäinen kerta F1-auton ratissa muutti suunnitelmat

Kimi Räikköstä houkuteltiin ajamaan Japaniin ennen kuin hän pääsi F1-sarjaan.

Julkaistu: 29.10.2018 13:49

Kimi Räikkönen paljasti saaneensa houkuttelevan tarjouksen Japanista ennen F1-uran alkamista.

Kimi Räikköseltä kysyttiin saksalaisen verkkosivuston Motorsport-Totalin haastattelussa, miten monta unelmaa hänellä on toteutunut sen jälkeen, kun hän ajoi vielä Formula Renault -luokan autolla.

– En tiedä. Kun ajetaan kartingia, ehkä silloin unelmoidaan siitä, että pääsisi jonakin päivänä formula ykkösiin. En kuitenkaan itse ajatellut niin, että jotain tulisi vielä kartingin jälkeen. Koskaan ei ollut tarpeeksi rahaa, Räikkönen muisteli.

Räikköselle oli tärkeää, että hän sai managereiksi David ja Steve Robertsonin.

– Löysin hyviä ihmisiä, jotka alkoivat tukea minua. Silloin aloin ajatella, että ehkä tämä onnistuu, ehkä ei. Kun pääsin Formula Renault -luokkaan ja voitin siinä kisoja, silloin ajattelin, että on ehkä mahdollista päästä ammattilaiseksi, mutta ei formula ykkösissä vaan jossain muussa luokassa.

Räikkönen paljasti haastattelussa, että 2000-luvun alussa hän olisi saattanut siirtyä ajamaan Japaniin.

Urasuunnitelmat muuttuivat kuitenkin nopeasti sen jälkeen, kun Räikkönen ajoi häikäisevän hyvin ensimmäisessä F1-testissään Sauberilla.

– Sain tarjouksen Japanin formula 3 -sarjassa ajamisesta, ja siitä olisi maksettu hyvin. Silloin ajattelin, että pystyn ehkä ansaitsemaan ajamisella elantoni. Sen jälkeen kaikki menikin sitten aika nopeasti, Räikkönen kertoi.

Räikkösen maanmies Mika Salo nousi 1990-luvulla F1-kuljettajaksi Japanin ratojen kautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?