Formula 1

Max Verstappen tyylitteli voittoon Meksikossa – teki F1-historiaa

Julkaistu:

formula 1
Max Verstappen voitti toisen kerran peräjälkeen Meksikon GP:n.
Red Bullin Max Verstappen voitti sunnuntaina Meksikon F1-osakilpailun. Ferrarin Sebastian Vettel oli toinen ja Kimi Räikkönen kolmas.

Verstappen lähti kilpailuun toisesta ruudusta ja ohitti lähdössä paalulta lähteneen Daniel Ricciardon. Verstappen hallitsi kilpailua alusta loppuun ja osoitti kilpailun aikana konkarimaista viileyttä.

Kun hollantilainen kurvasi varikkoalueelle, olivat hänen tuuletuksetkin konkarimaisen tyyniä. Voitto ilahdutti, mutta bileet eivät olleet villit.

– Hieno voitto! Lähtö oli kaiken avain. Halusin todella voittaa täällä, Verstappen kertoi David Coulthardin haastattelussa heti kilpailun jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Rata sopii selvästi hyvin Verstappenille. Voitto oli hollantilaiselle toinen peräjälkeen Meksikossa. Kukaan toinen kuljettaja ei ole pystynyt samaan. Kaikkiaan hän on nyt voittanut urallaan viisi F1-osakilpailua.

Verstappen teki myös toisenlaista F1-historiaa. Hänellä on nyt eniten osakilpailuvoittoja ilman yhtään paalupaikkaa.

– Talli teki erinomaisen työn täällä. Auto oli loistava ja renkaat toimivat hyvin.

Tallikaveri Ricciardon kohtalo oli keskeyttää kilpailu Verstappenin takaa toiselta sijalta teknisen vian vuoksi. Hänen kautensa on ollut todella epäonninen, sillä keskeytyksiä on jo kahdeksan. Ricciardon keskeytys herätti myös huolet Verstappenin auton kestämisestä.

– Oli todella sääli, että Daniel joutui keskeyttämään. Uskon, että olisimme voineet saada tallille kaksoisvoiton. Hänen keskeytyksensä jälkeen halusin vain varmistaa, että auto pysyy kunnossa.

Kun Coulthard kysyi Verstappenilta, onko illalla edessä isot bileet, vastasi Verstappen yksinkertaisesti: nyt on aika matkustaa kotiin.

F1-sirkus on kiertänyt viime viikkoina tiiviisti Japanin, Yhdysvallat ja nyt Meksikon. Verstappen palaa kotiin voittajana.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt