Formula 1

Formulalupaukselta kovaa puhetta ja vihjailua Mick Schumacherista – ”Minulta on ryöstetty mestaruus”

Julkaistu:

Formulat
Mick Schumacherin voittokulku ärsyttää Red Bullin juniorikuskia, joka alkoi väitellä aiheesta Instagram-kuvapalvelussa.
Formulalegenda Michael Schumacherin poika Mick Schumacher on viime viikkoina puhuttanut autourheilevaa maailmaa.

19-vuotias Schumacher on vertynyt huimaan vireeseen FIA:n formula kolmosten EM-sarjassa. Schumacher on voittanut kuudesta edellisestä osakilpailusta peräti viisi. Hän on tiukasti kiinni sarjan mestaruudessa ennen kauden päättävää Hockenheimin kisaviikonloppua.

Kun Schumacher voitti viisi kisaa putkeen, hänen tallitoverinsa Robert Shwartzman oli neljä kertaa toinen ja kerran kolmas. Venäläinen Shwartzman katkaisi sunnuntaina Itävallassa Schumacherin voittoputken kilpailussa, jossa saksalainen oli toinen.

Schumacherin viime viikonlopun tulokset varmistivat, että hän on kauden päättyessä F3-sarjan kärkikolmikossa. Se takaa hänelle myös superlisenssin F1-sarjaan ensi vuodeksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mestaruus on lipeämässä Red Bullin juniorikuskin Dan Ticktumin käsistä. Brittikuljettaja on 49 pistettä perässä ennen kauden päätösviikonloppua, kun kolmella voitolla voi maksimissaan saavuttaa 75 pistettä.


Prema-tallin sisäiset voimasuhteet kääntyivät

Ticktumin käsistä on livennyt jotain muutakin. Hän nimittäin latasi Itävallan kisaviikonlopun jälkeen Instagramiin kuvapäivityksen, jonka teksti on saanut laajaa huomiota.

– Kenelläkään ei ollut mitään mahdollisuuksia kärkikaksikkoa vastaan. Edes heidän muut tallitoverinsa, jotka ovat hyviä kuskeja, eivät päässeet heihin verrattuna mihinkään, Ticktum kirjoitti.

– Kuvailisin heidän vauhtiaan mielenkiintoiseksi. Olen varma, että moni ihminen F3-varikolla allekirjoittaa tämän.

Kahta edellisviikonloppua ylivoimaisesti hallinneet Schumacher ja Shwartzman ovat nostaneet tasoaan merkittävästi. Schumacherilla oli ennen Nürburgringillä alkanutta dominanssia kolme voittoa ja kolme kolmossijaa, Shwartzmanilla yksi kakkossija ja yksi kolmossija seitsemältä kisaviikonlopulta.

Prema-tallin kuskeista alkukaudesta vahvin oli Marcus Armstrong, joka on tällä hetkellä sarjan pisteissä kolmantena. Myös Ralf Aronin ja Guanyu Zhoun vauhti oli kauden alkupuolella parempaa kuin Schumacherin tai Shwartzmanin.


Väittelyä

Jotkut ovat kokeneet, että Ticktum vihjaili Schumacherin ja Shwartzmanin autojen sääntöjenmukaisuudesta.

Britti ajautui Instagram-julkaisunsa kommenttikentässä väittelemään ja keskustelemaan aiheesta ihmisten kanssa. Myös hänen tyttöystävänsä osallistui keskusteluihin ja vastaili aggressiivisesti ihmisille, jotka kyseenalaistivat Ticktumin vihjailun.

Ticktum kirjoitti muun muassa tämänlaisia viestejä:

– En ole huono häviäjä tai katkera. Arvostan Mickiä suuresti, ja hän on viime vuosien aikana joutunut käymään läpi paljon asioita. Minä vain totesin, että tämä näyttää tulleen täysin tyhjästä? En ikinä sanonut, että kyseessä olisi laittomuudet.

– Minulta on ryöstetty mestaruus, oli se minun syytäni tai ei, siksi olen poissa tolaltani.

– Ikävä kyllä olen tuomittu häviämään, koska nimeni ei ole Schumacher.

– Minusta on tärkeää, että ihmiset tietävät totuuden, sillä nykyään monet eivät enää osaa puhua siitä.

Ticktum joutui myös puolustautumaan monilta kommenteilta ja vakuuttamaan olevansa ”muuttunut mies”, sillä moni muistaa hänet yhä vuoden 2015 tapahtumista.

Ticktum sai tuolloin 12 kuukauden kilpailukiellon hölmöiltyään MSA F4 -sarjan kisassa Silverstonessa. Ticktum ohitti kymmenen autoa turva-auton aikana ja ajoi sitten tahallaan päin Ricky Collardia. Kyseessä oli kosto kisan ensimmäisellä kierroksella tapahtuneesta yhteentörmäyksestä.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt