Formula 1

Räikkösen ratkaisu pelasti formuloiden kiinnostuksen Suomessa – Niki Juusela helpottui: ”Kaikki tietävät merkityksen”

Julkaistu:

Formula 1
Kimi Räikkönen jatkaa F1-sarjassa kahden seuraavan kauden ajan. Se on lottovoitto lajin kiinnostukselle Suomessa.
Hurjilla kierroksilla pyörinyt spekulaatio Kimi Räikkösen uran jatkosta pysähtyi tiistaina. Viime aikoina vahvoina velloneet huhut Charles Leclercin siirrosta ensi kaudeksi Ferrarille osoittautuivat todeksi.

Samalla julkistettiin Räikkösen kaksivuotinen sopimus Sauberille. Talliin, jossa hän aloitti F1-uransa yli 17 vuotta sitten. Tuoreen kontrahdin myötä Räikkönen, 38, paahtaa kuninkuusluokassa vielä 41-vuotiaana.

Vaikka Sauber ei ole lähimainkaan Ferrarin tasoinen menopeli, moni F1-fani huokaisi helpotuksesta kuullessaan Räikkösen jatkavan sarjassa.

– Ensimmäinen reaktioni oli helpotus, että vihdoin saatiin ratkaisu tähän, ja Räikkösen ura jatkuu vielä, C Moren F1-selostaja Niki Juusela kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Räikkösen uran jatkumisella on etenkin Suomessa valtava merkitys myös koko lajin kiinnostavuuden kannalta.

KUVAKOOSTE: 68 kuvaa F1-debyytistä entiseen tyttöystävään – tällainen oli Kimi Räikkösen ensimmäinen vuosi Sauberilla

Valtteri Bottas on yltänyt tasaisesti maanmiestään parempiin suorituksiin mutta ei ole onnistunut yltämään lähellekään Räikkösen suosiota.

– Eihän siitä mihinkään pääse, että sen (Räikkösen jatkon) merkitys on iso.

– Kaikki tietävät kuitenkin hänen merkityksensä lajille niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Ihan saatanan hienoa, että Kimin ura jatkuu.

LUE LISÄÄ: Lasse, 64, myi Räikkösille ajovarusteita velaksi Kimin ajouran alussa – ”He olivat aina kiitollisia”

Juusela kritisoi kuitenkin Ferrarin tapaa siirtää Räikkönen syrjään.

Heikkojen viime kausien jälkeen Räikköselle on sorvattu jatkosopimus kerta toisensa jälkeen. Nyt, kun Räikkönen ajaa parasta kauttaan vuosikausiin, jatkosopimusta ei tullutkaan.

– En tykkää tästä Ferrarin linjasta. Räikkönen on vieläkin tallin edellinen maailmanmestari ja hänen markkina-arvonsa on valtava. Ja sitten lähtö tapahtuu tietyllä tapaa pakon edessä. Tällaisten suurten mestarien taipaleen päättyminen pitäisi mielestäni hoitaa tyylikkäämmin

– Tässä on tiettyä epäloogisuutta. Johdonmukaista olisi ollut, että Kimi olisi tällä kaudella nähdyillä esityksillä saanut jatkaa tallissa. Ymmärrän kuitenkin myös sen, että tallin junioriohjelmalle haluttiin nyt tuloksia.


Sveitsiläisen Sauber-tallin kilpailukyky on ottanut kuluvalla kaudella aimoharppauksen. Tulokaskauttaan ajava 20-vuotias Leclerc on kaasutellut jo viidesti pisteille ja yltänyt aika-ajoissa muutaman kerran mukaan kolmanteen osioon.

LUE LISÄÄ: Tuleeko Räikkösestä Sauberin osaomistaja? Näin vastaa Kimin asiainhoitaja

Sauber käyttää Ferrarin moottoreita ja sillä on muutenkin läheiset yhteydet italialaisvalmistajaan. Ferrarin moottorien parantuneella suorituskyvyllä on ollut iso merkitys Sauberin kehityksessä.

Juusela uskoo sveitsiläistallin kehityksen jatkuvan myös tulevilla kausilla.

– Olen varma, että Sauber kehittyy näistä pienemmistä talleista eniten. Enemmän kuin vaikkapa Renault. Minun on vaikeampi uskoa Daniel Ricciardon menestykseen Renault’lla kuin Räikkösen Sauberilla.

– Kimi nousee vielä palkintokorokkeelle Sauberilla, Juusela ennustaa.

LUE LISÄÄ: Kommentti: Mitä ihmettä Räikkönen lähtee Sauberilta hakemaan? Takaportti Ferrarille paluuseen pysyy auki

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt