Formula 1

Kimi Räikkösen korvaajalla on sukua Suomessa – täti tietää Charles Leclercin vahvuudet: ”Hän erottui jo pienenä”

Julkaistu:

Formula 1
Charles Leclerc sai ajopaikan Ferrarilta. Yhdessä suomalaisperheessä hänen uraansa seurataan erityisen tarkasti.
Huippukauden Sauberilla ajaneen Charles Leclercin sopimus Ferrarille virallistettiin tiistaina.

Kimi Räikkösen korvaajalla on yhteys myös Suomeen, sillä hänen tätinsä Prisca Leclerc on suomalais-ranskalainen. Charlesin viime vuonna menehtynyt isä Hervé oli Priscan veli – tarkemmin sanottuna velipuoli – isän puolelta.

Hervé Leclerc menehtyi viime vuonna 54-vuotiaana.

Kun IS haastatteli Prisca Leclerciä kesäkuussa, hän korosti ettei halua olla päähenkilönä veljenpojastaan kertovassa jutussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Prisca Leclerc on Charlesin Ferrari-sopimuksen varmistumisen jälkeen taas, ymmärrettävästi, hieman vaivaantunut haastattelupyynnöstä.

Mutta on hän toki myös valtavan ylpeä veljenpojastaan, jonka siirto tarunhohtoisen Ferrarin ohjaamoon on nyt julkista tietoa.

– Kuten Charles on itsekin haastatteluissa sanonut, on kaikkien pienten formulakuskien ja tulevien kuskien unelma päästä Ferrarille.


Charles oli ennen siirtoaan Sauberille täksi kaudeksi Ferrarin akatemiassa, joten Scuderia Ferrarin F1-talliin siirtyminen on osa luonnollista jatkumoa.

– Eihän siellä ole muita kuin punaisia sukkia ja paitoja vilissyt pesukoneessa, Prisca Leclerc naurahtaa.

Ferrari on perinteisesti palkannut riveihinsä pitkälti jo asemansa formula ykkösissä vakiinnuttaneita kuljettajia. Leclerc on tallin kokemattomin kuljettaja pitkään aikaan, joskin pitää muistaa ettei esimerkiksi Felipe Massa vuonna 2006 ollut kovinkaan meritoitunut F1-kuljettaja.

”Charlesin pää kestää”

Kansainvälisessä F1-mediassa Leclercin valintaa on pääasiassa pidetty hyvänä ratkaisuna Ferrarilta, mutta suomalaisessa keskustelussa on nähty myös jonkin verran epäilijöitä.

Yksi Leclercin, 20, vahvuuksista on kuitenkin nimenomaan henkinen kantti.

Jo paljon elämässään kokenut nuorukainen on tämän kauden aikana osoittanut erityistä kypsyyttä. Esimerkiksi keskeytysten jälkeen haastatteluissa on nähty hyväkäytöksinen kuski, joka on todennut rauhallisena, että tämä on kuitenkin vain autourheilua. Tulos oli pettymys, mutta yritetään ensi viikonloppuna uudestaan.

– Charlesin pää kestää. Siitä ei ole mitään epäilystäkään. Hänen omistautumisensa ja keskittymisensä on niin fenomenaalista. Veljenikin aina korosti, että hän erottui jo pienenä omalla antaumuksellaan, intohimollaan ja periksiantamattomuudellaan, Prisca Leclerc sanoo.


Hurja tilanne Spassa

Prisca Leclerc ei ennen veljenpoikansa F1-sarjaan nousua juurikaan istunut sunnuntaisin television ääressä.

Nyt asia on toisin.

– Mieheni on katsonut kisoja, mutta nykyään koko perheen yhteinen läsnäolo sohvalla on kisapäivinä kasvanut, Leclerc hymähtää.

Koko F1-kauden pelottavin tilanne nähtiin Belgian Spassa, kun Nico Hülkenbergin virhe kisan startissa aiheutti joukkokolarin. Fernando Alonson auto paiskautui päin Leclercin Sauberiä ja lensi auton yli. Leclercin auton halo-turvakaari otti osumaa Alonson autosta ja saattoi jopa pelastaa kuljettajan hengen.

– Se oli aika hurja tilanne, kyllähän sellaisesta säikähtää tosi paljon. Laitoin heti viestiä ja kyselin, että onhan kaikki kunnossa, Prisca Leclerc kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt