Formula 1

Kenestä tulee Kimi Räikkösen uusi tallikaveri Sauberilla? ”Hänellä on jännät paikat”

Julkaistu:

Formula 1
Toni Vilanderilla on suosikki Sauberin toiseksi kuljettajaksi.
Ferrarin ensi kauden kuskipaikat on nyt täytetty, ja tallin jättävän Kimi Räikkösen paluu Sauberille varma.

Yhtä varmaa on se, että F1-huhumylly jatkuu siihen asti, kun viimeinenkin paikka ensi kauden lähtöruudukosta on täytetty.

Ferrarille siirtyvän Charles Leclercin tallitoverina on tänä vuonna ajanut Marcus Ericsson, joka kilpailee jo neljättä kauttaan Sauberin riveissä. Ericssonilla on varakkaita ruotsalaisia tukijoita, mutta riittääkö se pitämään hänet sveitsiläistallissa?

Autourheilija Toni Vilander ajoi keväällä Antonio Giovinazzin kanssa Le Mans’n 24 tunnin kestävyyskisassa ja vaikuttui nuoren italialaiskyvyn lahjoista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Viime vuonna kaksi kisaa Sauberilla ajanut Giovinazzi on Ferrarin suojatteja. Giovinazzia, 24, on pidetty Leclercin, 20, jälkeen lahjakkaimpana Ferrarin junioriputken tuotoksena.

Ferrarin akatemia ei ole toistaiseksi tuottanut kummoisia tuloksia, mutta Vilander toivoo, että Giovinazzi saisi paikan Räikkösen viereltä.

– Eilen (maanantaina) viimeksi viestittelimme hänen kanssaan jotain. Hänellä on jännät paikat. Giovinazzi on todella hyvä kuljettaja ja iso lahjakkuus, Vilander sanoi.

– Tiukka paikka, että miten se menee ja kuinka paljon Ericssonin dollarit painavat, vai ottaako Alfa Romeo enemmän päätösvaltaa. Politiikka ja rahavirrat ovat vaikuttamassa päätökseen. Olisi hienoa, jos Giovinazzin lahjakkuus voittaisi kaikki muut asiat.

Leclerc lunasti paikkansa

Näytöstyyliin GP3-sarjan 2016 ja F2-sarjan 2017 voittaneen Leclercin kauden aloitus Sauberilla ei ollut tällä kaudella helppo. Kun monacolainen pääsi sinuiksi F1-auton kanssa, on tulosta alkanut tulla.

Kuten moni muukin autourheilupiireissä, myös Vilander pitää hienona, että Ferrari uskalsi luottaa nuoreen jalokiveensä.

– Tämä on hieno mahdollisuus Leclercille, ja Ferrarilta pienimuotoinen profiilinnosto tallina ja organisaationa. Käsissä on oikea huippulahjakkuus. Vaikka Kimi ei nyt jatkakaan, niin se on hienoa, etttä nuoreen kuskiin uskotaan.

– Jos kaikki menee ensi kaudella hienosti, uskon että hänen aikansa Ferrarilla voi olla aika pitkä. Pitää muistaa, että hänellä on myös vahvat taustajoukot ja managerina Jean Todtin poika Nicolas, Vilander sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt