Formula 1

Ferrari saa faneilta poikkeuksellisen rajua raippaa Kimi Räikkösen kohtelusta – siirto Sauberille sekoitti F1-maailman

Julkaistu:

Formula 1
Kimi Räikkösen siirtyminen ensi kaudeksi Sauberille puhuttaa ympäri maailman.
Pitkään jatkunut huhumylly Ferrarin ensi kauden kuljettajavalinnasta päättyi tiistaina, kun talli ilmoitti pestanneensa monacolaislupaus Charles Leclerin.

Samalla julkaistiin Kimi Räikkösen kaksivuotinen sopimus Sauberille.

Lue lisää: F1-mestarit Keke Rosberg ja Mika Häkkinen kommentoivat Räikkösen siirtoa – ”On helkutin hieno juttu”

Huippuvireessä olevan meritoituneen F1-veteraanin siirtyminen takaisin pikkutalliin, josta aloitti uransa 17 vuotta sitten on puhuttanut laajalti läpi tiistain.

– Ferrari teki virheen, IS:n uutisen suosituimmassa kommentissa sanotaan ytimekkäästi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sosiaalisessa mediassa siirtouutiset saivat ristiriitaisen vastaanoton. Monet ovat pettyneitä ja suorastaan raivostuneita Ferrarille, joka potki tällä kaudella peräti yhdeksän palkintokorokesijoitusta ajaneen suomalaiskuskin ulos tallista.

– Olen jättimäisen pettynyt tähän päätökseen. Kimi on täysiverinen kilpakuski, joka ajaa edelleen todella kovalla tasolla. Charles on nouseva kyky mutta ei vielä lähelläkään mestaritasoa, yksi käyttäjistä surkuttelee Ferrarin Twitter-päivityksessä.

Ferrarin tuore kuskipäätöstä on arvosteltu epäloogiseksi, sillä Räikkönen ajaa parhaillaan parasta kauttaan vuosikausiin. Viime vuosina hän on saanut jatkosopimuksia huomattavasti heikommilla suorituksilla.

Räikkösen syrjään siirtymisestä kertova Ferrarin Twitter-päivitys keräsi nopeasti yli tuhat kommenttia. Valtaosa kommentoijista ihmettelee Ferrarin ratkaisua ja on suorastaan raivoissaan Räikkösen kohtelusta.

– Ferrari, syy miksi teillä ei ole enempää mestareita on se, että teillä ei kerta kaikkiaan ole minkäänlaista strategiaa tai taktiikkaa. Tämä vahvistaa sen. Pellet, yksi kommentoija meuhkaa.

– Häpeäisitte! Kuinka voitte potkia Kimi jo toista kertaa? Kimi tulee aina olemaan Ferrarin viimeinen maailmanmestari, ja tämän saa ottaa talteen. Kimi, kaikkea hyvää tulevaisuuteen.

– Kimillä on parempi mahdollisuus voittaa mestaruus Sauberilla. Ferrari ei ikinä ansaitse Kimin kaltaista tiimipelaajaa.

Myös Ferrarin junioriohjelman kruununjalokiven Leclercin nosto maranellolaistallin riveihin on ollut toki joidenkin kannattajien mieleen, mutta äänekkäimmin esillä ovat olleet juurikin Räikkös-myönteiset henkilöt.

Lue lisää: Kimi Räikkösen päätös sai F1-tallin perustajan hihkumaan riemusta: ”Mikä ilonpäivä!”

Toisaalta Räikkösen jatkaminen F1-sarjassa on kerännyt lähes poikkeuksetta positiivista palautetta – onhan suomalainen yksi kaikkien aikojen suosituimmista kuljettajista.

Vaikka Räikkösen Sauber-pestistä liikkui kesän aikana huhuja, se tuli silti useimmille jättiyllätyksenä. Sosiaalisessa mediassa on kummasteltu, miksi kohta 39 vuotta täyttävä konkari haluaa vielä hypätä talliin, jonka autolla ei ole mitään mahdollisuuksia taistella voitoista.

Lue lisää: Kimi Räikkösen paikan Ferrarilla vienyt Charles Leclerc herkistyi – kiitti traagisesti kuolleita isäänsä ja lapsuudenystäväänsä

Sveitsin suurimpiin lehtiin kuuluva Blick hehkutti ykkösuutisenaan Räikkösen paaluta sveitsiläistalliin.

– Sauberin fanit voivat olla tyytyväisiä, Blick kirjoitti.

Entinen F1-kuski, nykyään Sky Sportsin asiantuntijana toimiva Martin Brundle puolestaan toivoo, ettei siirto ala kaduttaa Räikköstä.

– Kimi voi siis kuvitella ajavansa vielä toisessa tallissa, Sauberilla. Hyvä juttu hänelle, mutta minusta tämä tuntuu oudolta, sillä hän lähestyy 40 ikävuotta. Ihailen hänen intohimoaan ja päättäväisyyttään, mutta toivottavasti hän ei kadu sitä, ettei lopettanut huipulla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt