Formula 1

Yksi asia Kimi Räikkösen ratkaisussa yllätti Kari Hotakaisen: ”On asioita, joita emme tiedä”

Julkaistu:

F1
Kimi Räikkösen sopimus Sauber-tallin kanssa ei yllättänyt F1-kuljettajan elämäkerran kirjoittajaa.
Tiistaina tuli pitkään odotettu uutinen Kimi Räikkösen tulevaisuudesta formulaykkösissä. Ura ei jatku Ferrarilla, vaan Sauberilla, joka oli myös suomalaisen ensimmäinen F1-talli debyyttikaudella 2001.

Tuoreen Räikkös-elämäkerran Tuntematon Kimi Räikkönen (Siltala) kirjoittanut Kari Hotakainen ei yllättynyt uutisesta.

– Tämä oli hyvin odotettu uutinen ja sikäli looginen, että Sauber-tallin päämaja sijaitsee hyvin lähellä Räikkösen kotia, Hotakainen sanoo.

Pitkä sopimus yllätti

Yksi asia tuli yllätyksenä elämäkerturille, joka arveli kirjassa Räikkösen jatkavan autourheilun kuninkuusluokassa korkeintaan vuoden verran.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kahden vuoden sopimus oli yllätys.

Hotakaisen mukaan ympyrä sulkeutuu Sveitsissä Zuginjärven lähistöllä asuvan Räikkösen palatessa talliin, josta kaikki alkoi vuonna 2001.

– Kun Räikkönen palasi rallissa pistäytymisen jälkeen formuloihin ja meni Lotukselle, hän nautti haastajan asemasta ja siitä että ympärillä ei ollut niin paljon hässäkkää kuin isoissa talleissa, Hotakainen kertoo.

Lue lisää: Kimi Räikkönen on tienannut ajamalla satojen miljoonien omaisuuden – tähän kaikkeen hän on rahansa käyttänyt

On yleisesti tiedossa, että suomalainen ei viihdy julkisuuden valokeilassa.

– Mitä vähemmän ylimääräistä, sitä enemmän Kimi nauttii touhusta, Hotakainen tietää ja uskoo espoolaissyntyisen vauhtiveikon pääsevän nauttimaan paineettomasta tilasta.

– Pienessä tallissa kuskiin kohdistuu vähemmän kohdevalaisimia, mikä sopii Räikköselle.

Mitä vuoden 2020 jälkeen?

Hotakaisen Kimi-kirjasta käy ilmi, että päähenkilö nauttii moottoriurheilusta yli kaiken, mutta samaan hengenvetoon Räikkönen ilmoittaa, ettei aio jäädä F1-varikolle pyörimään, kun ajaminen loppuu.

Voiko Sauber-kontrahtiin liittyä pykälä, jossa on sovittu jatkosta tallin palveluksessa ajajauran päätyttyä kauden 2020 jälkeen?

– Ei ole yllätys, jos Räikkönen jatkaa moottoriurheilun parissa, mutta missä roolissa, Hotakainen pyörittelee asiaa.

Kirjailija seurasi formulasarjaa tiiviisti puolen vuoden ajan ja sai tuntumaa lajin perusteisiin ja sopimuskoukeroihin, joissa juristeilla on sormensa pelissä. Hotakainen muistuttaa, että julkisuuteen tulee ainoastaan pieni osa sopimustekstistä.

– Sopimus Sauberin kanssa sisältää asioita, joita me emme tiedä.

Lue lisää: Unelmastartista kohupotkuihin ja miljoonakorvauksiin – Räikkösen ja Ferrarin yhteinen taival sisältää uskomattomia käänteitä


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt