Formula 1

Sopimus Sauberin kanssa varmisti: Kimi Räikkönen tekee huimaa F1-historiaa, mahdollisuus toiseenkin ennätykseen

Julkaistu:

Formula 1
Kimi Räikkönen jatkaa Ferrarilla loppukauden ja siirtyy sen jälkeen Sauberille.
Tiistaina formula 1 -sarjaa seuraava yleisö sai odotetun uutisen: Kimi Räikkönen ei jatka Ferrarilla tämän kauden jälkeen.

Sen sijaan kovan luokan uutinen oli se, että heti Ferrarin julkaiseman tiedotteen jälkeen Sauber kertoi tehneensä Räikkösen kanssa kahden vuoden sopimuksen.

Lue lisää: Kimi Räikkösen F1-ura jatkuu – palaa Sauber-talliin!

Lue lisää: Ferrari vahvisti hetki sitten – Kimi Räikkönen ei jatka tallissa tämän kauden jälkeen

Sopimuksen ansiosta ympyrä ikään kuin sulkeutuu, sillä 38-vuotias suomalainen aloitti F1-uransa nimenomaan Sauberilla vuonna 2001.

Jatko autourheilun kuninkuusluokassa tarkoittaa myös sitä, että Räikkönen tekee huimaa F1-historiaa: hänestä tulee eniten kisoja ajanut kuljettaja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun kautta 2018 on jäljellä vielä seitsemän kilpailua, Jäämies on osallistunut kaikkiaan 287 kisaviikonloppuun. Kauden päätteeksi luku on siis 294.


Nykykuskeista Räikkösen edellä on McLarenin Fernando Alonso, 307 kisaa. Espanjalaisässä on kuitenkin ilmoittanut vetäytyvänsä muihin sarjoihin tämän kauden jälkeen.

Kauden 2019 kisakalenterissa on yhteensä 21 kisaa, minkä jälkeen Räikkösellä on kasassa 315 kisaviikonloppua. Kaikkien aikojen kokenein F1-kuski Rubens Barrichello ajoi 326 viikonloppua. Räikkönen ohittaa kuitenkin vuosina 1993–2011 ajaneen brasilialaisen.

Vaikka kauden 2020 kalenteria ei ole vielä julkaistu, F1-sarjan oikeudet omistava yhdysvaltalainen Liberty Media on vihjannut haluavansa kasvattaa kisamääriä. Mikäli kausi 2020 ajettaisiin samoilla kisoilla kuin 2019, Räikkönen nousisi jo sen kauden aikana ennätysmieheksi 336 kisaviikonlopullaan.

Räikkönen täyttää lokakuussa 2020 41 vuotta. Hän on 40-vuotias ohittaessaan Rubens Barrichellon kisojen määrässä.

Räikkösellä on myös mahdollisuus ottaa nimiinsä ennätys kisoissa, joissa on ajanut pisteille. Pistekisoja hänellä on kasassa nyt 198, kun ennätysmies Michael Schumacherilla niitä on 221.

Lue lisää: Unelmastartista kohupotkuihin ja miljoonakorvauksiin – Räikkösen ja Ferrarin yhteinen taival sisältää uskomattomia käänteitä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt