Formula 1

Ympyrä sulkeutuu – näin sensaatiomaisesti Kimi Räikkösen F1-ura alkoi Sauberilla 2001

Julkaistu:

F1
Ferrarilta kauden 2018 jälkeen lähtevä Kimi Räikkönen ajaa kaksi seuraavaa vuotta Sauberilla.
Kimi Räikkönen ilmoitti tiistaina, että hän ajaa kaudet 2019 ja 2020 Sauberilla.

Siirto sulkee ympyrän Räikkösen, 38, uralla. Hän aloitti F1-uransa sveitsiläistallin riveissä vuonna 2001.

Vuonna 2001 Räikkönen oli 21-vuotias tulokaskuski, joka oli sensaatiomaisesti nostettu autourheilun kuninkuusluokkaan vailla merkittävää kokemusta. Räikkönen oli ajanut vain 23 formula Renault -sarjan kisaa. Jopa Keke Rosberg oli arvostellut superlisenssin antamista keltanokalle.

Räikkönen oli kuitenkin vakuuttanut Sauberin johdon jo ensitestissään Mugellon radalla vuonna 2000. Samaan aikaan radalla Ferrariaan testannut Michael Schumacher oli myös huomannut Räikkösen ja ennustanut tälle hienoa tulevaisuutta.


Räikkösen debyyttikisa oli Australiassa maaliskuussa 2001. Formulamaailma tuijotti Räikköstä. Kisan alla häntä olisi halunnut tuijottaa myös Sauberin kisainsinööri Jacky Eeckelaert, mutta ei meinannut löytää suomalaista mistään. Jänistikö hän kenties?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kimi oli nukkumassa jossain rekassa. Niiden piti käydä tönimässä se hereille, Räikkösen mekaanikkona Euroopan kartingratoja kaksi vuotta kiertänyt Kalle Jokinen kertoi Urheilulehden edeltäjälle Veikkaajalle vuonna 2004.


Lue lisää: Kimi Räikkösen huima nousu supertähdeksi: yksinäisiä kierroksia sateessa ja nelipyöräluisua Corsalla liikenneympyrässä

Radalla Räikkönen oli kaukana unisesta. Nuori suomalainen aiheutti sensaation tykittämällä kuudenneksi. Se oli huikea tulos pikkutalleihin kuuluvan Sauberin ratissa.

Kaudella 2001 Räikkönen osoitti, ettei ole yhden kisan ihme, vaan lajin superlahjakkuus. Hän ajoi kahdesti neljänneksi ja kerran viidenneksi. Seuraavana vuonna odottikin jo siirto jättitalli McLarenin riveihin.

Lue lisää: Kimi Räikkönen on tienannut ajamalla satojen miljoonien omaisuuden – tähän kaikkeen hän on rahansa käyttänyt

Vuonna 2007 maailmanmestaruuden voittanut Räikkönen palaa Sauberille yhtenä F1-sarjan kokeneimmista kuskeista. Häneltä odotetaan merkittävää panosta tallin kehittämisessä.

– Kimi Räikkösen palkkaaminen on tärkeä osa projektiamme. Pääsemme näin lähemmäs tavoitettamme kehittyä tiiminä lähitulevaisuudessa. Kimin kiistaton lahjakkuus ja kokemus formula 1 -sarjassa eivät ainoastaan auta meitä kehittämään autoamme, vaan nopeuttaa koko tallimme kasvua ja kehitystä. Aloitamme vuoden 2019 vahvalta pohjalta, meitä ajaa vimma saavuttaa merkittäviä tuloksia, Sauberin tallipomo Frédéric Vasseur sanoi tallin tiedotteessa.

Lue lisää: Unelmastartista kohupotkuihin ja miljoonakorvauksiin – Räikkösen ja Ferrarin yhteinen taival sisältää uskomattomia käänteitä

Räikkönen itse sanoi olevansa innoissaan paluustaan.

– Arvatkaapa, kuka palasi! Edessä on kaksi vuotta Sauberilla! Tuntuu erittäin hyvältä palata sinne missä kaikki alkoi! huutomerkkejä viljellyt Räikkönen kirjoitti Instagramissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt