Formula 1

F1-pomot taipumassa peräpään kuskien valituksiin – maaliin pääsemisestä palkitaan jatkossa?

Julkaistu:

formula 1
Entistä useammalle kuskille MM-pisteitä, pohtii Liberty Media.
Formula ykkösiä pyörittävä Liberty Media pohtii tällä hetkellä kiivaasti, miten lajia kehittäisiin kohti seuraavaa vuosikymmentä.

Liberty on kaavaillut erityisesti sitä mahdollisuutta, että GP-kautta laajennettaisiin mahdollisesti jopa neljällä osakilpailulla kaudessa. Kun kausi pitenisi, samalla kisaviikonloppu kestäisi jatkossa vain kaksi päivää.

Nyt Libertyn urheilupuolesta vastaava Ross Brawn on tyynnytellyt puheita siitä, että perjantain vapaat harjoitukset katoaisivat jatkossa kisaviikonloppujen ohjelmasta.

– Olemme nyt päätyneet siihen, että kolme päivää on yhä sopiva mitta GP-tapahtumalle. Se sopii niin kisaisännille kuin televisiolle ja on myös fanien mieleen, Brawn sanoi Grandprix-saitin mukaan ja jatkoi:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Nyt täytyy miettiä, miten tapahtumat jaetaan kolmen päivän aikana.

Brawn otti kantaa myös puheisiin, että GP-sarja on jakaantunut kuskien menestymismahdollisuuksien osalta kahteen kastiin.

Lue lisää: Ross Brawn huomasi muutoksen Kimi Räikkösessä

Varikoilta on tihkunut tietoja siitä, että pienempien tallien kuskit pitäisivät tällä hetkellä omaa MM-pistetilastoaan, jossa ei ole mukana Mercedesin, Ferrarin ja Red Bullin kuskien keräämiä pisteitä.

Lue lisää: Kuljettaja vahvisti erikoisen huhun: ”Formula ykkösissä on kaksi eri kastia”

Liberty pohtii Brawnin mukaan nyt lääkettä siihen, miten pikkutallit saataisiin kuskeineen tuntemaan olonsa tärkeämmäksi, vaikka kolme suurta menee menojaan kärjessä.

Esillä on ollut vanha keino – pistejärjestelmän uudistaminen.

– Esillä on ollut, että MM-pisteitä jaettaisiin jatkossa 15 parhaalle, Brawn sanoi.

Formula ykkösten pistelaskua uudistettiin vuonna 2010 niin, että MM-pisteitä saa kymmenen parasta kuskia portaikolla 25–18–15–12–10–8–6–4–2–1.

Sitä ennen, vuoteen 2002 saakka, mentiin vuosikymmeniä niin, että MM-pisteitä sai vain GP-kisan kuusi parasta ajajaa. Kaudet 2003–09 pisteitä sai kahdeksan parasta.

Kun MM-sarjassa on mukana tällä hetkellä 20 kuljettajaa, uusi pistelaskujärjestelmä takaisi käytännössä MM-pisteitä melkein jokaiselle GP-kisassa maaliin pääsevälle kuskille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt