Räikkös-spekulaatio kiihtyy: Kimin lähtö Ferrarilta on Vettelin syytä, tämän takia julkistusta pantataan?

rac

Julkaistu:

F1
Kimi Räikkösen todennäköinen lähtö Ferrarilta on F1-maailman kuuma puheenaihe.
Formula ykkösen julkinen salaisuus on, että Kimi Räikkösen ura Ferrarilla päättyy tähän kauteen. Italialaismedia, jolla on erittäin hyvät lähteet talliin, on uutisoinut varmana, että Charles Leclerc nappaa Räikkösen paikan vuonna 2019.

Ajoitus Ferrarin nuorisosuojatin Leclercin, 20, nostoon Sauberilta mestaruutta jahtaavaan talliin on herättänyt kummastusta. Leclerc on lahjakas kuski, mutta F1-maailmassa äärimmäisen suosittu Räikkönen ajaa parasta kauttaan aikoihin.

Lue lisää: Ferrarin entinen tallipomo huomasi muutoksen Kimi Räikkösessä

Kokenut F1-asiantuntija Mark Hughes tarjoaa tapaukselle selityksen, jossa syypää Räikkösen lähdölle ei ole suomalaiskuski itse, vaan hänen tallitoverinsa Sebastian Vettel. Motorsport Magazinen kolumnissaan Hughes kertoo keskustelleensa Ferrarin pitkäaikaisen sisäpiiriläisen kanssa, jonka mukaan Leclercin palkkaaminen on keino potkia Vetteliä hereille.

Sisäpiiriläisen mukaan Ferrarin edesmennyt pääjohtaja Sergio Marchionne pohti, että Räikkönen ei ollut enää tarpeeksi nopea haastaakseen vanhaa kaveriaan Vetteliä.

Ferrarilla kolme kautta ilman mestaruutta ajanut Vettel on sortunut helppoihin virheisiin, joita hän ei välttämättä olisi tehnyt, mikäli hänen olisi tosissaan pitänyt taistella tallin ykköskuskin paikasta. Nuoren ja nälkäisen Leclercin nostaminen Vettelin tallitoveriksi saattaisi pakottaa tämän parantamaan otteitaan.

Italialaismediassa uutisoitiin jo varmana, että Ferrari julkistaisi Leclercin siirron tämän viikon torstaina. Näin ei kuitenkaan käynyt. Selityksen asialle tarjoaa Motorsportin italiankielisen sivuston pomo Franco Nugnes jutussaan, jossa hän uutisoi Romain Grosjeanin jatkavan Ferrarin asiakastallilla Haasilla.

Nugnes kertoo, että Räikkönen ei halua lopettaa uraansa. Ferrarin täytyy siis vielä pyöritellä kuljettajamarkkinoiden palasia, jotta suomalaiskuskille löydetään paikka. Talli ei halua julkistaa Leclercin valintaa ennen kuin koko kuskiruletti on valmis.

Lue lisää: Italialaislehti nosti esiin Kimi Räikkösen vaihtoehdon F1-sarjassa – Mika Salo samoilla linjoilla

Haasille Räikkönen ei Grosjeanin jatkosopimuksen jälkeen ole menossa. Nugnes ennustaakin, että Räikkösen seuraava osoite saattaa yllättää monet.Otsikkoa on muokattu klo 22.59.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt