Kimi Räikkönen on tienannut ajamalla satojen miljoonien omaisuuden – tähän kaikkeen hän on rahansa käyttänyt - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen on tienannut ajamalla satojen miljoonien omaisuuden – tähän kaikkeen hän on rahansa käyttänyt

Ilta-Sanomat arvioi Kimi Räikkösen tienanneen F1-urallaan yli 250 miljoonaa euroa.

7.9.2018 5:58 | Päivitetty 7.9.2018 14:18

F1-legendojen joukkoon noussut Kimi Räikkönen ei näillä näkymin enää saa Ferrarilta uutta miljoonasopimusta, mutta omista talousasioistaan hänen ei tarvitse jatkossakaan olla huolissaan. Räikkönen on tienannut formulaurallaan jo käsittämättömän paljon rahaa – vähintään 250 miljoonaa euroa.

Ilta-Sanomat arvioi vuonna 2013 Räikkönen ansainneen siihen mennessä yli 200 miljoonaa euroa. Kaksi ja puoli vuotta myöhemmin talouslehti Forbesin arvio Räikkösen tienesteistä oli noin 240 miljoonaa euroa.

Kimi Räikkönen on käyttänyt ainakin noin 80 miljoonaa euroa taloihin, veneisiin ja autoihin.

Viime vuosina Ferrarin uskotaan maksaneen Räikköselle 5–10 miljoonaa euroa kaudessa. Peruspalkan päälle on ollut mahdollista saada bonuksia menestyksen mukaan.

Lue lisää: Mika Salo lataa hurjan ennustuksen Kimi Räikkösen F1-tulevaisuudesta

Räikkösen palkka on pudonnut selvästi varsinkin huippuvuosilta 2007–2009, jolloin Ferrari maksoi suomalaiselle formulatähdelle kymmeniä miljoonia euroja vuodessa.

Räikkösen pitkäaikainen manageri Steve Robertson ja aiemmin myös tämän edesmennyt isä David Robertson ovat ottaneet sopimussummista oman osansa. Robertsonit ovat tienanneet Räikkösen F1-sopimuksilla kymmeniä miljoonia.

Lokakuussa 39 vuotta täyttävä Räikkönen on käyttänyt ainakin noin 80 miljoonaa euroa taloihin, veneisiin ja autoihin. Myös mittavasta omaisuudesta huolehtiminen vie paljon rahaa. Osa Räikkösen hurjista tuloista on huvennut myös kalliiseen elämäntyyliin.

Räikkösen kallein hankinta on ollut hänen nykyinen kotitalonsa Villa Butterfly. Hän osti Sveitsin Baarissa sijaitsevan talon vuonna 2009.

Villa Butterfly on Räikkösten nykyinen kotitalo.

Talon edellinen omistaja, tanskalainen pääomasijoittaja Peter Ohnemus maksoi siitä noin 22 miljoonaa euroa. Räikkösen uskotaan pulittaneen talosta noin 30 miljoonaa euroa vuonna 2009. Tarkka kauppasumma ei ole tiedossa.

Talossa on mm. luodinkestävät ikkunat, uima-allas sisällä ja ulkona, hissi, suuri autotalli sekä erittäin kallis vartiointijärjestelmä.

Sveitsin Wolleraussa sijainneen aiemman talonsa Räikkönen myi 3,9 miljoonalla eurolla.

Maailmanmestari on sijoittanut hulppeaan asuntoon Sveitsissä.

Räikkönen on viettänyt Suomessa paljon aikaa Porkkalanniemessä olevilla asunnoillaan. Hän maksoi 15 vuotta sitten loistohuvila Villa Divasta 2,3 miljoonaa euroa. Viisi vuotta myöhemmin hän hankki myös naapurihuvilan 2,4 miljoonalla.

Samalta alueelta Västeruddenin niemen kärjestä Räikkönen osti myös 22 hehtaaria lisämaata. Sen hinnaksi on arvioitu kymmenen miljoonaa euroa.

Räikkönen on yrittänyt myydä Helsingin Kaskisaaressa sijaitsevaa merenrantataloaan, mutta se ei ole mennyt kaupaksi. Hän osti 526-neliöisen, kahdeksan makuuhuonetta sisältävän talon Jussi Salonojalta vuonna 2006. Kauppahinta oli 9,5 miljoonaa euroa. Kaskisaaren-asuntoa on remontoitu usein mm. vesivahinkojen takia.

Räikkösen talo Kaskisaaressa.

Aiemmin Räikkösellä oli myös hulppea ullakkohuoneisto Helsingin ydinkeskustassa, 1800-luvun alussa rakennetussa Kivipalatsissa. Räikkönen käytti paljon rahaa lukaalin remontoimiseen, mutta päätti sitten luopua siitä. Asunnon arvo nousi ainakin noin viiteen miljoonaan euroon.

Räikkönen on nähty myös noin miljoonaa euroa maksaneella 250 neliön huvilalla Nilsiän Tahkolla. Ulkomailla Räikkösellä on edelleen noin 700 000 euroa maksanut loma-asunto Karon Beachin lähellä Thaimaan Phuketissa. Sen hän osti jo viime vuosikymmenellä lähinnä sijoitusmielessä. Räikkösen äiti on viihtynyt siellä hyvin.

Räikkönen on hankkinut myös kolme luksusasuntoa Dubaista, jossa hänen englantilainen managerinsa Robertson on asunut jo vuosia.

Räikkösen lukuisista menopeleistä arvokkain on 33 metrin pituinen luksusjahti Sunseeker Predator 108. Se on yleensä ollut ankkurissa Välimerellä.

Räikkönen maksoi veneestään yhdeksän vuotta sitten kymmenen miljoonaa euroa. Sen käyttö on ollut vähäistä ja ylläpito todella kallista. Räikkönen yritti pitkään myydä paattiaan noin viidellä miljoonalla.

Räikkösen luksusvene Monacon satamassa vuonna 2012.

Vuoden 2007 F1-mestari on sanonut, ettei hän ole mikään varsinainen autofanaatikko. Aiemmin hän ajeli Suomessa käydessään pitkään Audi RS6-farmarilla.

Räikkösellä on kuitenkin hieno autokokoelma. Viime tammikuussa hän raotti hieman Sveitsin-kotinsa autotallin ovea. Sinne oli pysäköity ainakin 770-hevosvoimainen urheiluauto Ferrari F12 TDF.

Kimin autokokoelmaan kuuluu muun muassa kuvan auton kaltainen Ferrari F12 TDF.

Erikoispyöriä tekevän Marcus Walzin suunnittelema punainen moottoripyörä Iceman II on ollut Räikkösellä jo kymmenkunta vuotta.

Moottoripyörä Kimi Räikkönen Iceman II.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?