Mika Salo lataa hurjan ennustuksen Kimi Räikkösen F1-tulevaisuudesta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Mika Salo lataa hurjan ennustuksen Kimi Räikkösen F1-tulevaisuudesta

– Se olisi hieno juttu Sauberille ja Kimille hyvä tapa lopettaa. Ajaa vuoden kaksi ja ottaa talli pikku hiljaa kontrolliinsa, Mika Salo paukauttaa.

6.9.2018 17:33

Mikä on Kimi Räikkösen motiivi suhailla loppukausi Sebastian Vettelin apukuskina?

Jahtaako hän pelkästään omaa voittoa?

Missä Räikkönen ajaa ensi kaudella, vai ajaako ollenkaan?

  • Siinä kysymyksiä, joihin ISTV:n formulastudio vastaa. Asiantuntijoina entinen Ferrarin tallikuski Mika Salo ja Ilta-Sanomien urheilutoimittaja Tuomas Arkimies. Vetäjänä ISTV:n Antti Virolainen.

Ferrari teki emämunauksen ja päätti hylätä huippukuntoisen Kimi Räikkösen palvelut tämän kauden jälkeen. Se ei Mika Saloa hätkäyttänyt, sillä hän ”tiesi” asian jo ennen Monzan kisaa.

Lue lisää: Huhut Räikkösen syrjäyttämisestä hämmentävät – suomalaisasiantuntijoilta tukea: ”Jos Ferrari ottaa jonkun oppipojan...”

”Kimi ajaa edelleen omasta voitosta”

Salo ei arvele Räikkösen ajohalujen tai vauhdin hyytyvän loppukauden seitsemässä GP:ssä – päinvastoin. (Videolla kohdassa 01:25.)

– Uskon, että Kimi ajaa edelleen pelkästään omasta voitosta, kuten ajoi Monzassakin. Talli on Kimin puolella, hänen halutaan lähtevän voittajana.

Vaikka Räikkönen tiesi sopimuksensa statuksen jo ennen Monzan starttia, sillä ei Salon mielestä ollut vaikutusta Kimin motiiviin peittää tallitoverinsa Vettelin ohitusyritys ensimmäisessä mutkassa. (Videolla kohdassa 02:00.)

– Se oli normaali startti. Ei siinä pysty taktikoimaan. Siinä saattaa lipsahtaa pari muutakin kaveria ohi, jos rupeaa pelleilemään ja antamaan tietä toiselle, Salo tuhahtaa.

”Siirtyy Sauberin johdon puolelle pikku hiljaa”

Räikkösen uran jatko formula ykkösissä on vielä arvailujen varassa. Salolla on tästä vahva näkemys. (Videolla kohdassa 03:00.)

– Sauber sopisi Kimille hyvin: asuu naapurissa (Sveitsissä) ja oli Kimin ensimmäinen F1-talli.

– Ajaa siinä vuoden kaksi. Ottaa Sauberista vielä osaomistuksen ja siirtyy sinne johdon puolelle pikku hiljaa.

– Se olisi Kimille hieno tapa lopettaa. Ottaa talli kontrolliin, että voisi pyörittää sitä eläkepäivinä.

Ilta-Sanomien urheilutoimittajan Tuomas Arkimiehen mukaan visio Räikkösestä F1-tallin taustalla omistajuusjärjestelyiden myötä kuulostaisi uskottavalta. (Videolla kohdassa 03:45.)

– Mutta ei tallipäällikkönä päivittäisessä toiminnassa. Luurit korvilla varikolla – ei, Arkimies sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?