Formula 1

McLarenin pomo paljasti tallin neuvotelleen Kimi Räikkösen kanssa

Julkaistu:

Formula 1
McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown kertoo, että talli lähestyi kesällä Kimi Räikköstä.
Takavuosien menestystalli McLaren kohautti hiljattain F1-maailmaa, kun se palkkasi ensi kauden kisakuljettajakseen 18-vuotiaan keltanokan Lando Norrisin.

Hieman aikaisemmin McLaren oli palkannut formulat jättävän Fernando Alonson tilalle Carlos Sainz juniorin, 24.

Kuljettajamarkkinoilla oli runsaasti muitakin vaihtoehtoja, joita McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown nyt myöntää tallin harkinneen. Kesällä talli lähestyi Kimi Räikköstä ja Daniel Ricciardoa ja myöhemmin neuvotteli Force Indialla ajavien Sergio Perezin ja Esteban Oconin kanssa.

– Olen ollut nimiasiasta avoin. Kävimme keskusteluja kaikkien heidän kanssa. Lopulta tunsimme, että Lando on valmis tarttumaan haasteeseen, Brown sanoi ESPN:n mukaan.


Lando Norris on McLarenin kehityskuljettaja, joten talli pystyi seuraamaan hänen kasvuaan tarkasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kaikki muutkin mainitut ovat erittäin hyviä kuskeja ja pohdimme heidän palkkaamistaan, mutta meillä oli jo riveissämme kaveri, jonka halusimme. Tahdoimme olla vain hyvin huolellisia päätöksenteossamme ja analysoida Norrisin tilanteen tarkasti, Brown sanoi.

Sky Sportsille Brown selitti kuskivalintojaan tallin tilanteella. McLarenilla on edessä pitkä tie takaisin huipulle eikä Räikkösellä, 38, ole välttämättä aikaa odottaa voittoja.

– Yritämme rakentaa uutta tulemista. Meillä on nyt riveissämme kaksi kuskia, jotka voivat ajaa tallissa pitkän aikaa. Kimi on urallaan eri vaiheessa. Saimme kaverin, jonka halusimme, Brown sanoi.

McLaren on saavuttanut viimeisten viiden ja puolen kauden aikana yhteensä vain kaksi palkintokorokesijoitusta. Molemmat tulivat kauden 2014 avauskisassa Australian Melbournessa.


Räikkösellä ei ole sopimusta ensi kaudeksi. Vahvojen huhujen mukaan Ferrari ei aio jatkaa hänen sopimustaan, vaan korvaa hänet nuorella Charles Leclercillä.

McLaren olisi ollut tuttu talli Räikköselle, sillä hän ajoi sen riveissä 2002–2006.

LUE LISÄÄ: Italialaiskanava paljastaa Kimi Räikkösen tuomiopäivän – ennuste on pahaenteinen

LUE LISÄÄ: Kimi Räikkösen tulevaisuus on kuuma puheenaihe – yksi asia meinaa unohtua: ”Eihän sekään ole poissuljettua”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt