Formula 1

Ferrarin entinen pääjohtaja häpeää fanien törkeää käytöstä – muistutti myös Räikkösen mestaruudesta

Julkaistu:

Formula 1
Ferrarin entinen ylipäällikkö Luca di Montezemolo sanoo, että häntä ällötti Ferrarin fanien käytös Italian F1-kisan jälkeen.
Luca di Montezemolon mielestä buuaaminen ja viheltäminen Mercedeksen Lewis Hamiltonille ja Valtteri Bottakselle oli faneilta ”iso virhe”.

– Lewis on fantastinen mestari. Hän on aina ollut hyvin asiallinen, ja ajoi fantastisen kilpailun. Se mitä (kisan jälkeen) tapahtui oli erittäin ikävää. Olen todella pettynyt, di Montezemolo sanoi BBC:lle Rooman-toimistossaan antamassaan haastattelussa.

Mercedes-talli pyysi Bottasta pitämään Kimi Räikköstä takanaan, jotta Hamilton saisi Ferrarin suomalaiskuljettajan kiinni. Niin myös tapahtui.

Di Montezemolo muistutti, että Ferrari on aiemmin rakentanut samanlaisen taktiikan lukuisia kertoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Voin kertoa, että voitimme muutamia mestaruuksiakin sillä tavalla, kun minä olin puheenjohtajana ja toimitusjohtajana – Kimin ja Felipe Massan kanssa, Rubens Barrichellon ja Michael Schumacherin kanssa sekä Michaelin ja Eddie Irvinen kanssa.

”Bottas ei tehnyt mitään väärää”

Viime viikolla 71 vuotta täyttänyt di Montezemolo puolusti Bottasta ja sanoi, että olisi Ferrarilla ollessaan valinnut aivan samanlaisen taktiikan.

– Bottas ei tehnyt mitään väärää eikä sääntöjen vastaista. Hän ajoi omaa kisaansa.

Di Montezemolo oli Ferrarin pääjohtajana lähes 23 vuotta (1991–2014). Hän ei halunnut ottaa kantaa siihen, pitäisikö Ferrarin nostaa Charles Leclerc tämän kauden jälkeen tallin uudeksi kisakuljettajaksi Räikkösen paikalle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kun olin Ferrarilla, en pitänyt siitä, että katsomosta tultiin kertomaan, että mitä pitäisi tehdä. Minäkään en halua tehdä niin.

– Mutta voin sanoa sen, että mielestäni tietyssä vaiheessa kautta – ja Ferrari on tehnyt sen perinteisesti Monzassa – on hyvä ilmoittaa, ketkä ajavat seuraavana vuonna, koska sillä voidaan välttää psykologinen vaikutus kuljettajiin, di Montezemolo sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt