Formula 1

Selostajalegenda Matti Kyllönen tulistui Kimi Räikkösen kohtelusta – tylyttää Ferraria: ”Olisi suorastaan oikeusmurha”

Julkaistu:

formula 1
Suosikkiselostaja Matti Kyllösen mielestä Kimi Räikkönen ajaa elämänsä kautta Ferrarilla.
Kimi Räikkösen jatko Ferrarin F1-tallissa on viime päivinä asetettu kyseenalaiseksi. Suomalaispilotin jatkokeskustelut ovat aaltoilleet rajusti puolelta toiselle. Keväällä ja alkukesästä näytti varmalta, että suomalainen korvataan, ja korvaaja olisi todennäköisimmin Charles Leclerc.

Leclercin värväämisen suurimpiin kannattajiin kuului Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionne. Tilanne tallin sisällä muuttui dramaattisesti, kun Marchionne joutui Sveitsissä sairaalaan heinäkuun alussa. Hänelle tehtiin olkapääleikkaus. Marchionne menehtyi leikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin 25. heinäkuuta ennen Unkarin F1-kilpailua.

Marchionnen korvasivat Louis Camilleri ja John Elkann. Elokuussa alkoi näyttää siltä, että Räikkönen jatkaisi uusien pomojen toiveesta sittenkin. Kaikki näytti ulospäin selvältä, mutta kesken Monzan F1-viikonlopun Auto Motor und Sport -lehti väitti, että Marchionne olisikin ehtinyt tehdä sopimuksen Leclercin kanssa ensi kaudesta. Räikkösen koko jatkokuvio on siis täysin auki.

Suomessa Räikkösen tilannetta seurataan jännittyneinä. Kenties tiukimmin tuolinsa käsinojista puristaa selostajalegenda Matti Kyllönen. Hän pelkää Räikkösen erinomaisen työn päättyvän ilman ansaittua palkintoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen seurannut tilannetta aivan huuli pyöreänä. Mitä ihmettä nyt oikein tapahtuu? Elämme juuri nyt Kimin uran kannalta aivan hurmoksellista aikaa. Hän on aivan huipulla radalla, nälkää on ja karisma on huipussaan, Kyllönen päivittelee.

Kyllönen kertoo, että vaisujen aiempien Ferrari-kausien jälkeen hän olisi ymmärtänyt paremmin sen, ettei Räikkönen olisi saanut jatkaa tallissa. Mutta kausi 2018 on ollut tulinen paluuvuosi suomalaiselle. Hän on MM-sarjassa kolmantena ja kiivennyt yhdeksän kertaa palkintokorokkeelle. Ensimmäinen voitto vuosiin oli lähellä Monzassa, mutta renkaiden liika kuluminen ja Valtteri Bottaksen onnistunut taktikointi avittivat Lewis Hamiltonin Räikkösen ohi.

– Se olisi kyllä käsittämätöntä politikointia, jos jatko Ferrarilla kariutuu. Olisi suorastaan oikeusmurha, jos Kimi heivataan tallista kun hän elää nyt uransa suurinta hetkeä.

Selostajan mukaan on myös mahdollista, että nyt lehtien sivuilla on käynnissä vain F1-maailmalle hyvin ominainen huhumylly, ja totuus Räikkösen tilanteesta on aivan toinen. Ferrari ei ole kommentoinut suomalaisen jatkoa missään vaiheessa, joten totuuden tietää harva.

– Kimin kehonkieli on koko ajan ollut hyvin levollinen. Tuntuu siltä, että tässä on jonkinlainen vedätys käynnissä. Ferrarihan hyötyy siitä, kun asiaa vatvotaan. Jaksan toivoa viimeiseen asti, että se uutinen jatkosta tulee vielä.

Ferrarin kuvio Leclercin kanssa on nostanut myös uudelleen esille spekulaatiot siitä, että Räikkönen siirtyisi Sauberin rattiin. Villeimpien huhujen mukaan vaihto olisi voinut tapahtua jopa kesken kuluvan kauden. Nyt esillä on vaihtoehto, että Räikkönen päättäisi uransa samassa tallissa, jossa sen aloitti.

– En usko hetkeäkään, että Kimin ura jatkuisi missään muussa tallissa. Sauber ei tule kuuloonkaan! Uran jatkuminen rahan takia ei olisi lainkaan Kimin tapaista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt