Formula 1

Kimi Räikkösen tulevaisuus on kuuma puheenaihe – yksi asia meinaa unohtua: ”Eihän sekään ole poissuljettua”

Julkaistu:

Formula 1
Mitä tekee Kimi Räikkönen?
Yksi pala formula ykkösten MM-sarjan siirtopalapelistä löysi eilen paikkansa. McLaren ilmoitti, että 25-vuotias Stoffel Vandoorne menettää paikkansa, ja hänen tilalleen tulee ensi kaudella Lando Norris, 18.

Kiinnostava uutinen. Ei kuitenkaan se, mitä suomalainen urheiluyleisö odottaa.

Kysymys kuuluu: mitä tekee Kimi Räikkönen? Jo vähäksi aikaa vaipuneet huhut Charles Leclercin siirrosta Räikkösen paikalle voimistuivat viikonloppuna Monzassa.

Myös eilen kuultiin lisää väitteitä siitä, että Leclerc on Räikkösen korvaaja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Autosport kertoi eilen, että Leclercille ja Ferrarin uudelle johtoportaalle järjestettiin tapaaminen Monzassa.

– Se oli enemmänkin esittäytyminen kuin mitään tulevaisuuteen liittyvää, Leclerc kuittasi.

GT-autosarja Pirelli World Challengen kokonaiskisan mestaruutta Yhdysvaltain Watkins Glenissä viikonloppuna juhlinut Toni Vilander ei ollut paikalla Monzassa. C Moren F1-asiantuntijanakin tunnettu suomalainen seurasi kuitenkin tarkasti Italian GP:n tapahtumia.
Räikkösen tapaan Ferrarin autoilla kilpaileva Vilander kommentoi Ilta-Sanomille eilen F1-kuskimarkkinoiden tilannetta ja pohti samalla myös Räikkösen tulevaisuutta.

– Toivottavasti Kimin tilanne selviää pian ja tapahtuisi se, mitä Kimi haluaa. Eli jos hän haluaa jatkaa, niin siihen olisi mahdollisuus, Vilander sanoi.

Vilander viittasi kommentillaan Räikkösen mahdolliseen jatkoon Ferrarilla tai siirtoon Sauberille.

Räikkönen aloitti pitkän ja upean F1-uransa Sauberilla vuonna 2001. Sveitsiläistiimi olisi lähellä Räikkösen kotia, ja suomalainen toisi tallille varmasti paljon lisää julkisuutta ja myös hyviä tuloksia. Tänä vuonna Sauberin on otsikoihin vienyt Leclerc, 20-vuotias monacolainen, joka on ollut tallin sensaatiomaisin nuori kuski sitten Räikkösen.

Pian 39 vuotta täyttävällä Räikkösellä on kaksi pientä lasta. F1-debyytistä on yli 18 ja puoli vuotta aikaa. Joku voisi myös kuvitella, että viimeaikainen siirtospekulaatio ja -karuselli sekä F1-varikon politikointi pienentää suomalaistähden intoa jatkaa.

– Eihän sekään ole poissuljettua, että Kimi suuntaa katseensa muualle, Vilander sanoo ja viittaa mahdolliseen vetäytymiseen F1-sarjasta.

– Aika vahvasti on menty ajatuksella, että Kimi haluaa totta kai jatkaa. Ajatuksia on kuitenkin varmasti monenlaisia. Aina kun sitoutuu yhteen kauteen, niin yksi vuosi formula ykkösiä on normaalin ihmisen elämässä viisi vuotta, kun miettii sitä rasitusta, matkustamista, touhua ja ajankäyttöä, Vilander huomautti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt