Formula 1

Näin F1-asiantuntija Toni Vilander kommentoi siirtomarkkinoita – uskoo Räikkösen jatkavan: ”Missä tallissa, en osaa vielä sanoa”

Julkaistu:

formula 1
Toni Vilander arvioi F1-sarjan kuskimarkkinoita.
Formula ykkösten siirtomarkkinoilla on viime viikkoina kuhissut. Kesän kovin siirtopommi oli Daniel Ricciardon siirto Red Bullilta Renault’lle.

Myös Fernando Alonson lopettaminen – tai ainakin sapattivuosi – oli jonkinasteinen yllätys. Niin myös autourheilija Toni Vilanderille, joka tunnetaan paitsi kilpakuskina, myös yhtenä Suomen urheilun eturivin tv-asiantuntijana.

– Tietyllä tavalla Alonson tapaus on aika surullinen. Ajotaidot ovat käsittämättömät, mutta vuosien varrella on ollut skandaaleja.

– Jos olisi vain keskitytty ajamiseen ja tehty viisaampia päätöksiä tulevaisuuden osalta, niin tarinasta olisi tullut ihan erilainen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Valtteri Bottas on solminut jo jatkosopimuksen Mercedeksen kanssa, mutta Kimi Räikkösen tilanne on yhä auki. Jatkaako lokakuussa 39 vuotta täyttävä Räikkönen uraansa?

Ennen kuin Vilander, 38, antaa oman veikkauksensa kysymykseen, hän huomauttaa Räikkösen viimeaikaisesta huippuvireestä.

– Olen tuntenut Kimin kauan ja seurannut uraa läheltä vuosikymmenten varrella. Oli vaihe, jolloin toiminta ei ollut niin mielekkään näköistä eikä vauhtia oikein ollut. Nyt auto kulkee kisoissa ja aika-ajoissa, kuivalla ja sateella, Vilander sanoo.

– Loppui ura tai jatkui, tämä on ollut hieno ajanjakso, joka jää mieleen. Hänellä on tietynlainen tasapaino elämässä, ja hän selvästi tietää, mitä haluaa. Sitä on hienoa seurata.

Lopulta Vilander antaa veikkauksensa.

– Jos jotain pitää sanoa, niin uskoisin, että Kimi jatkaa. Missä tallissa, sitä en osaa vielä sanoa. Uskon, että asiat ratkeavat aika pian.

Kärkitalleista ainakin Red Bullin toinen kuski vaihtuu, kun Pierre Gasly korvaa Ricciardon.

– Gaslyn kannalta se on hieno juttu, mutta Red Bull on kysymysmerkki Hondan koneen takia.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt