Totuus Kimi Räikkösen inttitoilailusta selvisi – viralliset asiakirjat paljastavat, miten Räikköstä oikeasti rangaistiin - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Totuus Kimi Räikkösen inttitoilailusta selvisi – viralliset asiakirjat paljastavat, miten Räikköstä oikeasti rangaistiin

Viralliset asiakirjat paljastavat, ettei Kimi Räikkönen saanut toilailuistaan 20 päivän poistumiskieltoa, kuten tuoreessa kirjassa kerrotaan.

Kimi Räikkönen värittää Kari Hotakaisen kirjoittamassa kirjassa tarinaa saamastaan poistumiskiellosta.

31.8.2018 8:45

Kari Hotakaisen kirjoittamassa kirjassa Tuntematon Kimi Räikkönen (Siltala) kerrotaan mukaansatempaava tarina Kimi Räikkösen armeija-ajoilta.

Räikkösen kerrotaan panneen Puolustusvoimien Urheilukoulun silloisen epävirallisen poistumiskieltoennätyksen uusiksi.

Myöhässä ja umpihumalassa aidan yli varuskunnan alueelle palannut Räikkönen jäi vielä samana yönä kiinni toilailuistaan.

Räikkönen pelkäsi, ettei häntä rangaistuksena päästettäisi Englannissa kahden viikon päästä ajettaviin kilpailuihin.

Lue lisää: Uutuuskirja: Kimi Räikkönen myöhästyi humalassa armeijasta ja lähti sitten karkuun – ”Vääpeli huusi naama punaisena”

Kirjan mukaan Räikkönen ratkaisi ongelman omalla tyylillään pinkaisemalla kasarmilta karkuun heti aamun koittaessa. Hän palasi varuskuntaan vasta sen jälkeen, kun kapteeni oli luvannut suomalaiskuskin pääsevän kilpailuihin.

– Sain muistaakseni jotain 20 päivää poistumiskieltoa, Räikkönen kertoo kirjassa.

Ote kirjasta Tuntematon Kimi Räikkönen.

Ilta-Sanomien haltuunsa saamista Puolustusvoimien virallisista asiakirjoista käy ilmi, että Räikkönen on hieman liioitellut tarinaa Hotakaisen haastattelussa.

Todellisuudessa Räikkönen sai kahdesta luvattomasta poissaolostaan ainoastaan kahdeksan päivän poistumiskiellon.

Kimi Räikkönen kärsi poistumiskiellon aikavälillä 13.7.2000–25.7.2000. Rykmentin komentajan sijaisen tekemällä päätöksellä Räikkösen poistumiskielto ei ollut voimassa 14.7.–18.7. välisenä aikana, jolloin Räikköselle oli myönnetty lomaa kisoja varten.

Ote Kimi Räikkösen ojennuskortista.

”Ei vakava puute”

Ilta-Sanomat kysyi kustannusosakeyhtiö Siltalan kustantajalta Touko Siltalalta, miten virheellinen tieto päätyi painettuun kirjaan.

– Sanoisin, että tähän täytyy suhtautua niin kuin sotaväkijuttuihin normaalistikin. Kari Hotakainen ei ole varmasti tältä osin tutkinut dokumentteja, Siltala sanoo.

– Tämän tyylisen haastattelu- ja muistelopohjaisen jutun kertominen ei mielestäni edellytä kaikkein jyrkimpien tietokirjakriteerien noudattamista.

Lue lisää: Onko tämä jo liian löysää? Katso, mitä Räikkönen, Koivu ja Sievinen tekivät intissä

– En pidä tätä kovin vakavana puutteena. Hyvä, että asia on tarkistettu. Voimme mahdollisesti korjata asian seuraaviin painoksiin.

Siltala sanoo, ettei kustantajien tietoon ole tullut Räikkösen kirjasta muita asiavirheitä.

– Tekijä ja kustannustoimittajat tarkastavat faktoja yhteistyössä. Teemme tarkastusta parhaamme mukaan, mutta joskus aikataulu tulee vastaan.

Lue lisää: Suomalaisten urheilijoiden Cooperin testin tuloksissa huima haitari – Kimi Räikkösellä kova tulos

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?