Formula 1

Kimi Räikkösen F1-kisa meni pieleen ilman omaa syytä – Ferrarin munauksella oli rajut seuraukset

Julkaistu: , Päivitetty:

Formula 1
Suomalaisen viikonloppu hänen suosikkiradallaan meni pieleen ilman hänen omaa syytään.
Span kuninkaaksi kutsuttu Kimi Räikkönen oli pettynein mies Ferrarin leirissä eilisen Belgian F1-kisan jälkeen.

Ferrarin väki pääsi juhlimaan MM-sarjassa toisena olevan Sebastian Vettelin tuomaa voittoa. Räikkönen jäi ihmettelemään, miten oli mahdollista, että hänen viikonloppunsa meni lopulta täysin pieleen – ja ilman omaa syytä.

Vielä lauantaina aika-ajojen keskimmäisen osion jälkeen vaikutti siltä, että Räikkösellä on erinomaiset mahdollisuudet taistella lempiradallaan voitosta. Perjantaina hän oli ajanut harjoituspäivän nopeimman kierroksen.

Kilpailussa kävi sitten juuri niin kuin Räikkönen pelkäsi. Kilpakumppanit pilasivat Ferrarin suomalaistähden kisan heti lähtökahinoissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Fernando Alonson McLarenista irronneita osia osui Daniel Ricciardon autoon. Sen jälkeen australialainen teki pienen korjausliikkeen ja törmäsi Räikkösen ajokkiin.

Räikkönen yritti jatkaa, mutta keskeytti lopulta yhdeksännellä kierroksella.

Lue lisää: Kimi Räikkösen autoon tuli massiiviset vauriot – ”Ei ollut mitään järkeä jatkaa”

– Ricciardo törmäsi minuun takaa. Sen takia hajosi rengas, ja myös auton lattiaan ja takasiivekkeeseen tuli paljon vaurioita, Räikkönen kertoi F1-sarjan verkkosivujen mukaan.

– Sitten avattava takasiiveke alkoi avautua koko ajan itsestään, emmekä pystyneet tekemään sille asialle mitään. Jos olisi vielä jatkettu sillä tavalla, niin lopputulos ei olisi ollut mikään muu kuin ulosajo.

Lue lisää: Kimi Räikköselle karmea pettymys lempiradallaan – kolarointi johti keskeytykseen

Ilman Ferrarin aika-ajoissa tekemää tankkausmokaa Räikkönen olisi todennäköisesti päässyt hyökkäämään kilpailuun ainakin kolmannesta lähtöruudusta. Räikkönen joutui kuitenkin lähtemään kuudennesta ruudusta, josta riski joutua kolariin oli jo selvästi suurempi.

– Tämä on tulos, kun aika-ajot menevät huonosti. Sain osuman, ja se oli siinä, Räikkönen harmitteli.

Jos keli olisi pysynyt kuivana aika-ajojen loppuun asti, Räikkösellä olisi ollut hyvät mahdollisuudet kuudenteen peräkkäiseen palkintosijaan. Ferrari ja Mercedes olivat selvästi nopeimmat autot Span nopealla radalla.

Aika-ajojen loppuhetkillä Räikkönen joutui seisoskelemaan varikolla polttoaineen loppumisen takia, kun olisi pitänyt olla kuivuvalla radalla parantamassa aikaa.

Ferrarilla olisi kuitenkin ollut riittävästi aikaa tankata Räikkösen auto ja saada hänet vielä yhdelle nopealle kierrokselle sen jälkeen, kun kisainsinööri Carlo Santi oli ilmoittanut suomalaiskuljettajalle, että pahin sade on ohi.

Tankkaus jäi tekemättä. Räikkönen ei lopulta saanut oikeastaan edes mahdollisuutta tavoitella viidettä voittoaan Span legendaarisella radalla.

Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene ei halunnut muistella viikonlopun aikana tehtyjä virheitä.

– Tämä on fantastinen talli. Joskus teemme edelleen virheitä, mutta olemme ihmisiä, emme robotteja, Arrivabene tokaisi italialaistoimittajille.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt