Formula 1

Daniel Ricciardo petti lupauksensa – F1-pomo ällistyi: ”En voi ymmärtää sitä”

Julkaistu:

Formula 1
Red Bullin F1-neuvonantaja Helmut Marko paljasti, miten Renault’lle loikkaavan Daniel Ricciardon sopimusneuvottelut etenivät kesän aikana.
Tällä kaudella kaksi F1-kilpailua voittaneen Daniel Ricciardon kaksivuotinen sopimus Renault’n kanssa tuli suurena yllätyksenä lähes kaikille. Sopimus vahvistettiin elokuun alussa.

Helmut Marko kertoi maanantai-iltana Servus TV:n ohjelmassa, että Ricciardo ilmoitti jo tulevansa allekirjoittamaan uuden sopimuksen Red Bullin kanssa, mutta muutti sitten mielensä.

– En voi ymmärtää sitä siirtoa. Se on hyvin erikoinen tarina, Marko sanoi.

– Neuvotteluista tuli vaikeita. Keskiviikkona ennen Itävallan GP:tä istuin kaksi tuntia hänen kanssaan, ja olimme asioista samaa mieltä. Sitten kisaviikonlopun aikana teimme vielä hänelle joitakin parannuksia sopimukseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sitten Unkarissa hän sanoi minulle ja herra (Dietrich) Mateschitzille, että hänelle sopii oikein hyvin, että sopimus allekirjoitetaan testipäivänä seuraavana tiistaina. Sitä hän ei tehnyt. Torstaina iltapäivällä hän soitti minulle ja kuulosti puhelimessa hiukan omituiselta. Sanoin, että mene suoraan asiaan, mehän olemme jo aikuisia. Sitten hän sanoi siirtyvänsä Renault’lle.


”Hänen ohituksensa ovat olleet loistavia”

Red Bull ryhtyy tämän kauden jälkeen käyttämään Hondan moottoreita, ja Marko myöntää, että sillä saattoi olla vaikutusta Ricciardon päätökseen.

– Voin vain olettaa, ettei hän usko Honda-projektiin, ja Renault tarjosi hänelle erittäin suuren rahasumman.

– Kun lasketaan junioriajat mukaan, niin hän on ollut yhteensä kymmenen vuotta Red Bullilla. Pystyn ymmärtämään sen, jos hän ajattelee niin, että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella.

– Toisaalta se on sääli. Hän on ollut kisoissa varmasti yksi vahvimmista kuljettajista. Hänen ohituksensa ovat olleet loistavia. Vastustajat eivät aina ehtineet edes kunnolla huomata sitä, että hän tuli ohi. Aika-ajoissa hän ei ole kuitenkaan enää viime aikoina ollut aivan Maxin (Verstappen) tasolla, Marko arvioi.

Red Bull vahvisti maanantaina, että ranskalaiskuljettaja Pierre Gasly ottaa tämän kauden jälkeen Ricciardon vapaaksi jättämän paikan.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt