Muistatko Kimi Räikkösen kohutut olympiajuhlat Tre Kronorin kanssa? Saapui tulliin valkoisen jauheen peitossa

Torinon olympiafinaali on yksi suomalaisen jääkiekkoilun katkerimmista muistoista.

Leijonat nuolivat haavojaan, ja Kimi Räikkönen juhli Ruotsin olympiakultaa Torinossa 2006.

Timonen, Koivu, Selänne, Lehtinen, Numminen, Jokinen, Peltonen... Leijonien olympiajoukkue Torinossa 2006 vilisi sukupolvensa kiekkoikoneita.

Se oli yksi kaikkien aikojen leijonajoukkueista, mutta loistava turnaus päättyi lopulta kyyneliin. Ruotsi oli parempi ikimuistoisessa loppuottelussa maalein 3–2.

F1-tähti Kimi Räikkönen ei kuitenkaan itkenyt, päinvastoin.

Seurueensa kanssa yksityiskoneella olympiafinaalia seuraamaan saapunut 26-vuotias Räikkönen ikuistettiin juhlatunnelmissa Ruotsin pukuhuoneessa, ja kohu oli valmis.

Suomi hävisi Torinon olympiafinaalin Ruotsille katkerasti 2–3.

Räikkönen kertoo tuoreessa, Kari Hotakaisen kirjoittamassa Tuntematon Kimi Räikkönen (Siltala) -kirjassa tapauksen taustoja.

Hän oli seurueineen ollut katsomassa olympiakiekkoa Torinossa jo aiemmin turnauksen aikana, mutta palannut välissä takaisin kotiinsa Sveitsiin.

Leijonien edettyä olympiafinaaliin Räikkösen ja kumppanien oli pakko päästä takaisin Torinoon. Sillä kertaa menopeliksi valikoitui vuokralentokone.

Lentokoneesta löytyi sattumalta purkillinen vauvojen ihottumien hoitoon käytettävää jauhetta, ja seurue päätti hieman hauskuuttaa tullihenkilökuntaa.

Ryhmä saapui Torinon lentokentälle yltä päältä valkoisen jauheen peitossa. Tullivirkailija kysyi, mistä Räikkösen seurue oli saapunut maahan.

– Kolumbiasta, kirjassa kerrotaan Räikkösen vastanneen ytimekkäästi.

F1-tähti piipahti hävityn olympiafinaalin jälkeen Suomen pukuhuoneessa, mutta ei innostunut vaisusta ilmapiiristä. Tämän jälkeen hän suuntasi kavereineen Ruotsin pukuhuoneen ovelle ja pyysi ovimiestä hakemaan vanhan tuttunsa Peter Forsbergin paikalle.

”Foppa” toivotti Räikkösen porukan tervetulleeksi juhliin ja haki seurueelle juhlajuomat käteen.

– Eihän se mun ongelma ole, ettei Suomi menestynyt, Räikkönen perustelee ratkaisuaan kirjassa.

Räikkönen ja Peter Forsberg komeilivat Ilta-Sanomien urheiluliitteen kannessa olympiafinaalin jälkeisenä aamuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?