Kimi Räikkösestä ja Toni Vilanderista tallikaverit? Ajatus kiehtoo suomalaistähtiä: ”Siitä on joskus ollut puhetta”

Kimi Räikkönen ja Toni Vilander ovat puhuneet ja vitsailleet Le Mans’n kestävyyskisan ajamisesta yhdessä. Voisiko tuo unelma joskus toteutua?

Toni Vilander ja Kimi Räikkönen ovat hyviä ystäviä.

18.8.2018 18:58

Kimi Räikkösen tulevaisuus on vielä hämärän peitossa. Se tiedetään, että Ferrarin tähtikuljettajan F1-ura on huomattavasti lähempänä loppua kuin alkua. Samoin se, että Räikkösellä on intohimoja rallin ajamista kohtaan.

Formula ykkösten maailmanmestari on ajanut pari kisaa Nascarissa vuonna 2011, mutta nähdäänkö häneltä vielä jonain päivänä uusi aluevaltaus rata-autoilun parissa?

Kuten Räikkösen tuore kirjakin kertoo, Toni Vilander on nuoruudesta asti ollut yksi Räikkösen hyvistä ystävistä. Vilander on ottanut Le Mans’n 24 tunnin kestävyyskisassa kaksi voittoa GT-luokassa.

Voitaisiinko 38-vuotiaat Räikkönen ja Vilander joskus nähdä legendaarisessa kisassa yhdessä – kuten he ovat joskus ajatelleet?

– Siitä on joskus ollut puhetta jälkeenpäinkin. Mutta henkilöautolla kun ei sitä haluttaisi ajaa. Tai minä en haluaisi ajaa, Räikkönen täsmentää ja virnistää.

Räikkönen testasi Peugeot’n LMP1-tykkiä vuonna 2011 ja takoi tarinan mukaan taululle pikavauhtia kivikovan kierrosajan. Vaikuttaa siltä, että jos suomalaistähti joskus ajaa Le Mans’n, haluaa hän olla mukana parhaalla mahdollisella kalustolla.

– Aina vitsaillaan niistä. GT-luokan auto on vähän kuin henkilöauto, Räikkönen velmuilee Vilanderin ajamista autoista.

Kimpassa ajaminen kiehtoo.

– Olemme ajaneet pienempinä kilpaa vastakkain, joten olisi hauskaa ajaa samaa autoa ja olla tiimikavereita. Se voisi kyllä olla aika hauska kokemus, Räikkönen sanoo Ilta-Sanomille.

Toni Vilander (oikealla) ja Miguel Molina juhlivat hiljattain Pirelli World Challenge GT:n mestaruutta Yhdysvalloissa.

Räikkönen kuitenkin painottaa, ettei tiedä ollenkaan, mitä tulevaisuudessa tapahtuu.

– Katsotaan. En osaa sanoa mitään.

Ilta-Sanomat tavoitti myös Vilanderin kommentoimaan asiaa. Hän on ajanut Le Mans’n jo peräti 10 kertaa. GTE Pro -voittoa 2012 ja 2014 Ferrarilla juhlinut kankaanpääläinen pitää ajatuksesta, mutta painottaa, että monen asian pitäisi osua kohdalleen, jotta ystävykset pääsisivät yhdessä kisaamaan.

– Olisihan se hienoa, mutta on hankalaa sanoa, tapahtuuko sitä ikinä. Kaukaiselta se ajatus tuntuu tällä hetkellä, Vilander sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?