Kimi Räikkönen ei pidä julkisuudesta – mutta mitä ajattelee isä, kun 3-vuotiasta Robin-poikaa kuvataan joka paikassa?

Miltä Kimi Räikkösestä tuntuu, kun vain 3-vuotias poika on julkkis?

Kuva maaliskuulta 2017 Espanjan F1-testeistä.

18.8.2018 11:13

Kimi Räikkönen on Suomen tunnetuin urheilutähti ja yksi koko F1-sirkuksen suosituimmista kuljettajista. Muutama vuosi sitten tehdyn tutkimuksen mukaan maailman suosituin.

Siksi on selvää, että myös Räikkösen perhe-elämä ja perheenjäsenet kiinnostavat suurta yleisöä.

Julkisuudella on paljon varjopuolia. Räikkönen harmitteli torstaina kirjansa julkaisutilaisuudessa sitä, ettei voi elää niin kuin muut ja vaikkapa viedä perhettään Linnanmäelle.

Kun Räikkönen tuo perheensä formulavarikolle, etenkin hänen 3-vuotias Robin-poikansa saa valtavasti huomiota.

Kuvaava esimerkki saatiin ennen Unkarin Grand Prix’ta. Robinia kuvattiin suorassa televisiolähetyksessä, joka puolestaan tallensi ohi kävelleen miehen, joka otti kamerakännykällään innoissaan kuvan Robin Räikkösestä. 3-vuotiaasta lapsesta.

Sellaisia ovat ihmiset ja sellainen on kulttuuri, jossa moni palvoo, ihmettelee ja ihastelee eri elämän osa-alueiden tähtiä. Jossa moni haluaa tallentaa kaiken kameraansa.

Mutta miltä se tuntuu Kimi Räikkösestä? Isästä, joka ei itse pidä julkisuudesta?

– Ei se tunnu oikein enää miltään. Toki asioita voisi tehdä eri tavalla tai olla tekemättä. Voisimme toki olla neljän seinän sisällä, mutta se ei johda mihinkään. Jokainen haluaa elää elämäänsä. Ei meitä, varsinkaan minua, ole kiinnostanut, mitä ihmiset ovat mieltä tai mitä kirjoitetaan, Räikkönen sanoi Ilta-Sanomille.

Kuva Unkarin F1-kisaviikonlopulta.

Räikkösellä, 38, on vaimonsa Mintun kanssa Robinin lisäksi myös toinen lapsi, hieman yli vuoden ikäinen Rianna-tytär.

– Tällaista tämä elämä on nyt. Ehkä se on jonain päivänä jotain muuta ja erilaista. Mitä tulee lasten elämään jatkossa, niin sehän selviää sitten.

Onko Robin kysynyt, miksi kaikki ovat niin kiinnostuneita ja valokuvaavat pientä poikaa?

– Vaimo varmaan muistaisi vielä paremmin. On se jossain kohtaa, mutta kun on ihan nappulasta asti ollut meidän mukana, niin on myös tottunut siihen.

– Robinille on normaalia, että ympärillä on paljon ihmisiä. Hän diggaa siitä. Kun on joutunut olemaan mukana ja olemme reissanneet yhdessä, siihen on tottunut, Räikkönen sanoi.

Poika on isänsä tapaan äärimmäisen kiinnostunut kulkupeleistä ja moottoreista.

Räikkönen myönsi, että tilanne hieman hirvittää häntä. Hän aikoo joka tapauksessa seistä poikansa päätösten takana, mutta jos isän jalanjäljet kiinnostavat, Räikköstä voi olla hankala houkutella mukaan.

– Olen jo sanonut, että minä en enää samoille varikoille tule pyörimään. Vaimo tai joku manageri saa mennä, Räikkönen hymähti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?