Kimi Räikkönen esiintyi erilaisena kuin yleensä, vaikka ajatteli tutusti: ”Jos minä olisin saanut päättää, kukaan ei istuisi täällä”

Suomen tunnetuin urheilutähti esiintyi monille erilaisena kuin aiemmin.

Kimi Räikkönen oli hyvällä tuulella, kun hänen kirjansa esiteltiin.

17.8.2018 17:34

Kimi Räikkönen on täysin erilainen kuin se julkikuva, jonka hänestä saa F1-varikolla.

Kimi Räikkönen on jopa puhelias, viljelee paljon huumoria, lämmin, tykkää välillä juhlia oikein kunnolla, ottaa muut huomioon ja niin edelleen.

Suunnilleen näin Räikköstä, 38, on usein kuvailtu vuosien varrella, kun ääneen ovat päässeet ystävät ja läheiset, jotka tuntevat muutakin kuin F1-varikoiden Jäämiehen, Räikkösen formulahahmon.

Kari Hotakaisen kirjoittama Tuntematon Kimi Räikkönen (Siltala) tukee monin tavoin sitä kuvaa, joka ”todellisesta” Kimi Räikkösestä on saatu mutta jota ei julkisuudessa juuri ole nähty.

Se kertoo lämpimästä ja lojaaliuden sekä perheensä aina etusijalle asettavasta miehestä, joka antaa arvoa kuivalle huumorille ja puhuu seikkailuistaan värikkäin sanankääntein.

Kimi Räikkönen Walliksessa kirjansa julkaisutilaisuudessa torstaina.

Ujous loisti poissaolollaan

Kirjan Kimi Räikkönen nähtiin eilen myös Helsingissä. Hotakaisen kirjoittamassa teoksessa mainitaan, että Räikkönen muuttuu kilparadalle mennessään. Siellä hän on Jäämies, jota ei kiinnosta mikään muu kuin ajaminen.

Jo ulkokuori oli eilen erilainen, sillä Räikkönen ei ollut pukeutunut Ferrarin edustusasuun, kuten lähestulkoon aina julkisissa tilaisuuksissa. Ilmeikäs ja vapautunut Räikkönen vastasi toimittajien kysymyksiin pitkästi ja pohtien.

Ei se toki hänelle tavatonta ole formulavarikollakaan, mutta ei jokapäiväistä. Kysymyksetkin käsittelivät eilen pääasiassa eri teemoja kuin F1-varikolla usein kuultavat samat lätinät.

Räikkönen ei pidä julkisuudesta tai haastatteluiden antamisesta. Vaikka sen huomaa hänestä usein, eilen ei huomannut. Tai huomasi, mutta vasta kun hän vastasi aiheeseen liittyvään kysymykseen.

– Jos minä olisin saanut päättää, meistä kukaan ei istuisi tänään täällä, mutta en niin paljon jaksanut väittää vastaankaan. Istutaan nyt hetki täällä. Ei tämä nyt niin kauheaa ole, Räikkönen sanoi hymyssä suin.

Lehdistötilaisuuden yleinen osuus kesti yli 40 minuuttia. Yhteenkään kysymykseen Räikkönen ei vastannut tylysti tai ylimielisesti, mikä sekin on hänen käytökselleen monesti leimallista F1-varikolla.

Huumori kukki

Hän väläytteli myös useaan otteeseen huumorintajuaan ja vitsaili ennen kaikkea vieressään istuneen Hotakaisen kustannuksella. Oli helposti aistittavissa, miksi Räikkönen valitsi Hotakaisen kirjoittamaan tarinansa.

Kaksikon yhteispeli toimi mainiosti. Sen näki eilisestä sanailustakin.

Kun Räikköseltä ja Hotakaiselta kysyttiin, mitä he tiesivät toisistaan, molemmat aloittivat vastauksensa samoin sanoin:

– Tiesin nimen.

Kun Hotakainen kauhisteli Räikkösen ajotyyliä ja -nopeuksia siviiliteillä, Räikkönen nasautti takaisin.

– Olen varmasti antanut myös sen vaihtoehdon, että voi kävellä.

Kun lehdistötilaisuuden yleinen osuus päättyi, edessä olivat vielä lehtien ja tv-kanavien yksityiset haastattelut Räikkösen ja Hotakaisen kanssa.

– Ne on peruttu, Räikkönen linjasi leikillään.

Ilta-Sanomien haastattelussa Räikkönen ja Hotakainen kertoivat yhteistyön olleen saumatonta alusta alkaen.

– Oli paljon sellaista aaltopituutta, joka löytyi heti alussa. Kenties joskus vapaa-ajallakin voi jotain keksiä, kun on kaksi koteloa yhdessä, Hotakainen sanoi ja sai Räikkösen hymyilemään.

Kirja paljastaa, että kotelo on yksi Räikkösen lempisanoista ja tarkoittaa tyhmää tai tietämätöntä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?