Uutuuskirja: Kimi Räikkönen ryyppäsi 16 päivää putkeen ja ajoi palkinnoille F1-kisassa – legendaariset sanat äidille tv-lähetyksessä

Kimi Räikkösestä kertovassa kirjassa muistellaan kevään 2012 kosteita tapahtumia.

16.8.2018 14:14

Formula 1 -fanit ympäri maailman muistavat Espanjan F1-osakilpailun 2012 sensaatiosta, jollaista on harvoin nähty.

Williamsin venezuelalainen maksukuski Pastor Maldonado ajoi käsittämättömästi paalupaikalta uransa ainoaan voittoon.

Virhe- ja kolariherkkä Maldonado oli F1-ratojen kulttihahmo, joka joutui sarjasta ulos muutamaa vuotta myöhemmin – ja jonka uran ainoaksi palkintosijaksi tuo voitto jäi.

Monien verkkokalvoille on jäänyt kuva, jossa palkintopallille ajaneet Fernando Alonso ja Kimi Räikkönen nostavat Maldonadon kultatuoliin.

Mutta sitä ei moni aiemmin tiennyt, minkälaisella valmistautumisella Räikkönen kolmossijansa hankki.

Kari Hotakaisen kirjoittamassa uutuuskirjassa Tuntematon Kimi Räikkönen (Siltala) nimittäin paljastetaan, että Räikkönen oli ennen kilpailua ryypännyt 16 päivää putkeen yhdessä jääkiekkoilijaystävänsä Kimmo Pikkaraisen kanssa.

Fernando Alonso ja Kimi Räikkönen nostivat Pastor Maldonadon kultatuoliin Espanjan F1-kisan palkintojenjaossa 2012.

Tarina alkaa Bahrainin GP:stä, jossa Räikkönen ajoi ensi kertaa podiumille sen jälkeen, kun palasi F1-sarjaan Lotuksen väreissä.

Kisan jälkeen Räikkönen ja Pikkarainen juhlivat Bahrainin prinssin juhlissa, joissa Räikkönen mm. heitetään uima-altaaseen. Hänen puhelimensa kastuu ja menee toimintakelvottomaksi.

Seuraavien viikkojen aikana Räikkönen mm. loukkasi nilkkansa pelattuaan Pikkaraisen kanssa jalkapalloa. Vamman takia väliin jäi testipäivä Lotuksen puikoissa.

Ryyppääminen loppui 16. päivänä, joka oli maanantai. Keskiviikkona Räikkösen kaverit saattoivat lentokentälle ystävänsä, joka seuraavana sunnuntaina seisoi palkintopallilla Maldonadon ja Alonson kanssa.

Kuten kirjassakin huomioidaan, Räikkönen lausui kisan lehdistötilaisuuden suomenkielisessä osuudessa poikkeuksellisen lyhyet terveiset.

– Hyvää äitienpäivää äidille ja kaikille muillekin äideille. Ei muuta, kiitti, Räikkönen virnuili.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?